SKANDAL U HRVATSKOJ ŠKOLI Policija upala usred časa i privela tri učenika: Ovo je bio razlog
Foto: Shutterstock

SKANDAL U HRVATSKOJ ŠKOLI Policija upala usred časa i privela tri učenika: Ovo je bio razlog

Hrvatska -

Učenici trećeg razreda srednje Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu ostali su zatečeni kad im je u ponedeljak ujutro, tokom drugog školskog časa u školu stigla policija i od trojice njihovih kolega zatražila da pođu s njima.

Trojac u dobi između 16 i 18 godina uplašeno je poslušao molbu. Policijski službenici PU varaždinske odveli su ih u drugu prostoriju, gde su već stigli i njihovi roditelji s advokatima.

Trojac je osumnjičen za konzumaciju droge tokom nastave, konkretno amfetamina.

U službenom izveštaju za medije varaždinska je policija navela da je 18-godišnjak policijskim službenicima predao prozirnu PVC vrećicu s belom praškasto-gumenastom materijom nalik na amfetamin mase 1,4 grama, jednu belu gumenastu materiju nalik na amfetamin mase 6,7 grama, jednu digitalnu preciznu vagu i mobilni telefon, a što mu je oduzeto po policijskim službenicima.

Službenici PU varaždinske takođe su u ponedeljak pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 16-godišnjak, koji im je pre pretresa predao jednu sasušenu grančicu zelene boje nalik na grančicu indijske konoplje, prozirnu PVC vrećicu s sasušenom zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu ukupne mase 1,8 grama i jedan mobilni uređaj.

Istog su dana službenici PU varaždinske pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 17-godišnjak koji im je pre pretresa dobrovoljno predao PVC vrećicu s belom praškastom materijom nalik na amfetamin ukupne mase 0,5 grama i jedan mobilni uređaj. Sve oduzete materije proslediće se na veštačenje, a počinioci će biti prekršajno procesuirani, izvestila je PU varaždinska.

Iako se iz naslova policijskog izveštaja "Zatečeni u konzumaciji droge" može zaključiti da je policija zatekla školarce u konzumaciji droge, prema potvrđenim saznanjima Jutarnjeg razvoj događaja bio je drugačiji.

- Školom su počele da kruže glasine o tome šta trojac radi, na što smo brzo reagovali i o tome prošle nedelje, čim smo to čuli, obavestili policiju, koja je u ponedeljak i došla u školu i odradila službene radnje - rekla je za Jutarnji direktorka škole Vesna Vrček. Ostala je, kaže, šokirana saznanjem da učenici za vreme nastave konzumiraju opojna sredstva.

- Jasno da nam je ovo svim zaposlenima velik šok. Zatečeni smo. Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da nam se ovakvo nešto dogodilo, a o tome što će se dalje događati s trojicom učenika, policijska je procedura. Nadam se da će ovo biti dobra pouka drugima. Prestrašili smo se i mi i učenici. Oni su reagovali tako što su nam to dali do znanja, mi tako što smo pozvali policiju. Mi ne smemo da pretresamo učenike, postupili smo prema protokolu. Ovo je prvi put da se nešto takvo dogodilo u našoj školi, koja ima 630 učenika. Poznato je da su naši učenici dobri u strukovnim zanimanjima, odlaze na takmičenja, osvajaju nagrade, dobili su je i iz hemije. Bave se humanitarnim radom, a sada izrađuju i poklone koje će podeliti Caritas, kao i božićne ukrase za domove penzionera- kaže.

Pronađena vaga kod jednog od osumnjičenih ukazuje na verovatnoću da se, osim konzumacijom, bavio i preprodajom droge. Sva tri učenika u utorak su bila na nastavi.

Kurir.rs/Jutarnji list/M.M.C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track