STRAVA I UŽAS U ZATVORU U VARAŽDINU: Poznati kriminalac metlom silovao robijaša PUTINU PRETI JOŠ 10 GODINA ROBIJE
Foto: Shutterstock, Facebook

jezivi detalji

STRAVA I UŽAS U ZATVORU U VARAŽDINU: Poznati kriminalac metlom silovao robijaša PUTINU PRETI JOŠ 10 GODINA ROBIJE

Hrvatska -

Poznati hrvatski kriminalac Viktor Milaković optužen je da je sodomizirao jednog robijaša u zatvoru u Varaždinu!.

Optužbama protiv Milakovića, poznatog i pod nadimkom Putin, koji je inače osumnjičen za podmetanje eksplozivne naprave na Laništu i pripreme za podmetanje bombe ispred porodičnog stana Tomislava Sablje, ali i trgovinu velikim količinama različitih narkotika, prvenstveno kokaina, sada će biti pridružena i optužba za silovanje.

Jutarnji nezvanično navodi da je policija nedavno krivično prijavila Milakovića zbog sumnji da je pre 15-ak dana u zatvoru u Varaždinu sa dvojicom zatvorenika metlom sodomizirao njihovog cimera iz ćelije i da mu je telu gasio opuške.

Milaković je nakon incidenta naglo premešten u zatvor u Požegi, a za sada nije poznato što se dogodilo s dvojicom saučesnika i sa napadnutim muškarcem koji je u zatvoru navodno bio zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta. Nadležno državno tužilaštvo ubrzo bi trebalo da odlučiti o krivičnoj prijavi, a za delo koje mu se stavlja na teret zakonom je zaprećena kazna do deset godina zatvora.

EKSPLOZIJA NA LANIŠTU

Milaković je u istražnom zatvoru od decembra 2021. kad je s još sedmoricom uhapšen zbog optužbi da je u maju te godine organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispred stana porodice Tomislava Sučića na Laništu s kojim se njegov prijatelj Leo Zdenjak ranije sukobio u zatvoru. U velikoj eksploziji koja je usledila samo pukom srećom niko nije poginuo, a od siline udara narušena je i statika zgrade.

Milakoviću se na teret stavljalo i to da je pripremao postavljanje eksplozivne naprave ispred porodičnog stana Tomislava Sablje, koji je nedavno ubijen u Zagrebu, a koji je bio Sučićev kum. Eksploziv nikada nije postavljen jer je navodni izvršitelj Jan Andabak pre toga uhapšen zbog preprodaje droge.

Tri meseca nakon hapšenja USKOK je otvorio novu istragu protiv Milakovića i ostalih zbog sumnji da su preprodavali drogu, a nedavno je ta istraga proširena zbog novih optužbi.

Najviše dokaza USKOK crpi iz aplikacija Anon i Sky EEC o čijoj zakonitosti hrvatski sudovi, za razliku od sudova u nizu drugih zemalja koji su te dokaze ocenili zakonitima, još nisu odlučili. Iz te komunikacije proizlazi i Milakovićev nadimak Putin, kako su ga zvali njegovi poznanici i saučesnici, a ponekad se i sam tako predstavljao.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track