UNUK POZNATOG GLUMCA I REDITELJA OSUMNJIČEN ZA UBISTVO! Zabio nož u leđa mladiću koji bio toliko pijan da nije odmah osetio ubod
Foto: Profimedia Denis Lovrovic

HAPŠENJE U ZAGREBU

UNUK POZNATOG GLUMCA I REDITELJA OSUMNJIČEN ZA UBISTVO! Zabio nož u leđa mladiću koji bio toliko pijan da nije odmah osetio ubod

Hrvatska -

Matija Vrdoljak (27), unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog hrvatskog glumca i reditelja, pritvoren je u zatvoru Remetinec pošto je osumnjičen za pokušaj ubistva.

Večernji list prenosi da mu je istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja dela.

Navodi se da Vrdoljakov advokat Fran Olujić nije ništa hteo da komentariše.

Navodi se da je Matija Vrdoljak u Remetincu završio zbog događaja koji se desio još 9. decembra 2023. u 4.30 sati u Draškovićevoj ulici u Zagrebu.

Tada se, kako se sumnja, prvo verbalno, a zatim fizički sukobilo više osoba.

Tokom tog sukoba, sumnja se da je Matija Vrdoljak nožem u leđa ubo 21-godišnjaka.

Navodi se da je zagrebačkoj policiji trebalo vremena da shvati šta se dogodilo, jer su akteri događaja navodno bili prilično alkoholisani, pa nisu baš suvislo opisivali što se dogodilo.

Nezvanično se saznaje da je 21-godišnjak bio toliko alkoholisan da nije odmah ni shvatio da je uboden.

Policija je 27. decembra 2023. na svojim internet stranicama objavila fotografiju osobe za koju su naveli " da raspolaže saznanjima o događaju".

Tražili su pomoć građana, moleći da im jave ako nešto znaju o osobi s fotografije.

Navodi se da je taj apel očigledno urodio plodom jer je, kako se nezvanično saznaje, neko prepoznao Matiju Vrdoljaka i to prijavio policiji koja je zatim s nalogom za pretres pokucala na vrata kuće njegovog dede Antuna Vrdoljaka na zagrebačkoj Lašćini, gde Matija Vrdoljak živi.

Nakon pretrage je uhapšen i odveden na policiju, pa zatim i u tužilaštvo na ispitivanje.

Nezvanično se saznaje da se branio ćutanjem, ali su zato o događaju iskaze dali njegovi poznanici.

Oni tvrde da je Matija Vrdoljak bio u manjoj od dve grupe koje su se tog jutra sukobile u Draškovićevoj.

Kazali su i da je naišao neki nepoznati mladić koji je krvario iz ruke, a njima je bilo žao, pa su ga odvezli kući.

Ipak, takvim iskazima policija i tužilaštvo očigledno nisu baš poverovali, pa je Matija Vrdoljak izveden pred istražnog sudiju uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva.

Određen mu je jednomesečni istražni pritvor, a nezvanično se saznaje i da je od ranije prekršajno prijavljivan jer je pijan galamio na cesti, vređao policajku i par puta kod sebe imao marihuanu.

(Kurir.sr/Večernji list/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja