POLICAJCI PUCALI NA ČOVEKA, PA LAGALI DA JE ON NJIH POKUŠAO DA UBIJE: Hrvatski službenici napravili haos, pa OVAKO završili
Foto: Profimedia

POLICAJCI PUCALI NA ČOVEKA, PA LAGALI DA JE ON NJIH POKUŠAO DA UBIJE: Hrvatski službenici napravili haos, pa OVAKO završili

Hrvatska -

Podignuta je optužnica protiv petorice sisačko-moslavačkih policajaca zbog lažiranja službenog izveštaja i podnošenja neistinite krivične prijave za pokušaj teškog ubistva.

Tužilaštvo je, ne navodeći identitete, saopštilo da su optužnicom zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja obuhvaćeni 45-godišnjak, 40-godišnjak, dvojica 53-godišnjaka i 52-godišnjak.

Mediji su ranije izvestili da je reč o policajcima Igoru K. i Igoru P. i šefu Sektora kriminalističke policije Igoru Pasanecu, šefu Službe za javni red i sigurnost Marijanu Brnadu, kao i zameniku načelnika sisačko-moslavačke policije Nikici Batinoviću. Sva petorica policajaca su suspendovana nakon pokretanja istrage.

Lagali da je pokušao da ih pregazi

Igoru K. i Igoru P. stavlja na teret da su 9. novembra 2023., nakon što su prethodnog dana bez ikakve osnove i zakonitog temelja upotrebili službeno vatreno oružje prema nepoznatom muškarcu koji je upravljao automobilom, lažno prikazali upotrebu oružja kao ovlašćenu, a sve kako bi otklonili sopstvenu odgovornost.

Igor K. i Igor P. su skladno dogovoru podneli službeni izveštaj o postupanju u kojem su lažno naveli da ih je, prilikom službenog postupanja prema dve osobe, jedna nepoznata muška osoba pokušala da pregazi vozilom i da ih usmrti, a što su uspeli da izbegnu.

Nadalje su neistinito naveli da su zbog toga iz službenog oružja ispalili tri hica upozorenja, a potom još šest hitaca u smeru vozila, navodi se u optužnici.

Ističe se da su dvojica policajaca istog dana podneli krivične prijave protiv nepoznatog počinioca zbog teškog ubistva u pokušaju, iako su znali da to ne odgovara istini.

(Kurir.s/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:42

POLICIJA NIKOG NIJE NAPALA, 3 SATA TRPELA NASILJE Pokazano pravo lice skupova! Od 8 policajaca 1 teško povređen, mora na operaciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja