GRUPA ŽENA HARA AUTOBUSKOM STANICOM U ZAGREBU: "Bahate su i bezobrazne, video sam šta su uradile toj Britanki!" TERORIŠU SVE REDOM
Foto: Printscreen/Dnevnik

GRUPA ŽENA HARA AUTOBUSKOM STANICOM U ZAGREBU: "Bahate su i bezobrazne, video sam šta su uradile toj Britanki!" TERORIŠU SVE REDOM

Hrvatska -

Većina zaposlenih na autobuskoj stanici u Zagrebu znaju da na tom mestu hara grupa žena koja urniše građane.

Naime, zaposleni u pekarama, konobari, vozači, putnici - svi kažu da je problem postao neizdrživ. Osim što kradu, izrazito su bahate i bezobrazne, dodaju. Kad ih neko i ulovi na delu, psuju i vređaju. Osim ako je policajac u blizini, onda beže.

"Ima ih puno. Cela grupa. Njih sedam do osam", rekao je jedan vozač autobusa te dodao kako ih vidi svakoga dana. Drugi je pak kazao da ih je primetio barem 12 i takođe ih viđa svakoga dana.

Glavna su im lokacija dolazni peroni jer tamo sa spoljne strane nema kamera. U toj gužvi, kad svi izlaze iz autobusa, mogu se lako ubaciti među putnike, krasti i bežati.

Imaju razrađen sistem

"Godinama vozim istu relaciju. Svaki sam dan u Zagrebu i one su svaki dan ovde. Ovo je već neizdrživo. Nešto se mora preduzeti da se ovaj problem reši. Kad putnici izađu iz autobusa, dođu među njih i onda jedna od njih udari nekoga da mu ispadnu stvari ili da se stvari iz torbice prospu, druga se pravi da pomaže i skuplja stvari, pa ih doda trećoj, koja beži, dok četvrta drži stražu", opisao je vozač.

Isto su potvrdili i drugi vozači. Ističu da su im na meti najviše stranci, a najčešće operišu u popodnevnim satima kad ima najviše dolazaka autobusa i putnika.

"Neki su dan jednoj Britanki uzele sve", kazao je vozač.

Prazne novčanike i torbe često odbace bilo gde.

"U prostoru za prtljag jednom sam pronašao prazan novčanik. Ispraznile su ga i bacile", kazao je vozač.

autobuska stanica, autobuska stanica u Zagrebu
foto: Printscreen/Dnevnik

Potrebno više kontrole

Na stanici dežura i policija, ali samo je jedan policijski službenik u smeni. On ili ona ne može biti na svim mestima u isto vreme, pa kradljivice već znaju i njihove smene i kuda se kreću. Uostalom dobro su uigrane i organizovane. Dve uvek drže stražu, po jedna sa svake strane stanice, i kada primete policiju, dojavljuju drugima, pa sve pobegnu. Ponekad ih policija i ulovi u begu, ali ne može im ništa ako ih ne ulove s ukradenim stvarima. Kad ih pak ulove u krađi, završe iza rešetaka, ali brzo izađu. Prema nezvanićnim saznanjima hrvatskog medija, imaju i advokata koji odmah reaguje kada ih policija uhvati.

Autobuska stanica rak-rana Zagreba

Iako na terenu svi potvrđuju da je stanica rak-rana Zagreba zbog svakodnevnih krađa, zagrebačka policija kazala je kako nije upoznata sa sastavnim krađama na toj lokaciji, ali ove godine, kažu, policija je primetila tri ženske osobe u krađi na dolaznom peronu 6. fevruara.

Tada su se tri žene, starosti od 24, 33 i 36 godina okomile na 69-godišnjakinju kojoj su ukrale etui s dioptrijskim naočarama i novčanik. Dve mlađe žene telima su zaklonile 69-godišnjakinju, kako ostali putnici ne bi videli šta se događa, dok je najstarija iz njene torbice krala stvari. Policija je tada uhvatila i uhapsila 24-godišnjakinju i 33-godišnjakinju, a treća im je kradljivica pobegla.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Bonus video:

00:49

Policja je uhapsila više osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela teških krađa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja