DEVOJČICA (2) UMRLA U ISTRI: Roditelji su i nekoliko dana pre smrti potražili pomoć u bolnici, U TOKU ISTRAGA
Foto: Shutterstock

DEVOJČICA (2) UMRLA U ISTRI: Roditelji su i nekoliko dana pre smrti potražili pomoć u bolnici, U TOKU ISTRAGA

Hrvatska -

Na telu preminulog deteta obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon dobijanja nalaza toksikoloških veštačenja i histoloških analiza tkiva, kratko su izvestili iz PU Istarske.

Vest o smrti deteta u pulskoj bolnici potresla je celu Istru, a svi se pitaju šta se dogodilo devojčici (2) koja je u sredu sahranjena na porečkom području. Istarska policija saopštila je da se u saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom utvrđuju okolnosti smrti deteta koje je 18. februara u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

“Dete je nakon reanimacije preminulo. Na telu preminulog deteta obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biti će poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških veštačenja i histoloških analiza tkiva”, kratko su saoštili iz PU Istarske.

Ni upravnica pulske bolnice nije želela da komentiše slučaj.

“Ne mogu ništa govoriti o slučaju”, kratko je rekla.

Kako prenose mediji, hitna pomoć nije išla po bolesno dete, već su je roditelji dovezli u bolnicu.

“Hitna nije postupala u ovom slučaju. Roditelji su dete dovezli u bolnicu”, kratka je bila i dr. Gordana Antić, načelnica za zdravstvo i socijalnu zaštitu Istarske županije.

Nezvanično se saznaje da su roditelji preminule devojčice nekoliko dana pre smrti njihovog jeteta, zbog zdravstvenog stanja potražili pomoć u pulskoj bolnici. Nezvanična informacija je i da, je devojčica poslednih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u stomaku, proliv i slične simptome pa je nakon pregleda od strane doktora puštena na kućnu negu.

- S obzirom da je postupanje tokom uviđaja tajno, obaveštavamo vas, a u vezi vašeg upita o postupanju vezanom za smrt deteta, da se sprovode dokazne radnje kako bi se utvrdio uzrok smrti deteta - javljaju iz Županijskog državnog tužilaštva u Puli.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track