UŽAS U HRVATSKOJ: Uhapšen profesor muzičkog, sumnjiči se za RAZVRATNE RADNJE
Foto: Profimedia

prijavili ga roditelje devojčice

UŽAS U HRVATSKOJ: Uhapšen profesor muzičkog, sumnjiči se za RAZVRATNE RADNJE

Hrvatska -

U zadarskoj policiji potvrdili su nam da je u pritvoru 50-godišnji muškarac zbog sumnje da je počinio razvratne radnje nad decom.

Kako saznajemo, on je profesor muzičkog u jednoj školi na zadarskom području, a osumnjičen je za krivična dela iz oblasti zlostavljanja i iskorišćavanja dece. Muškarac je u zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i mogućnosti uticaja na svedoke.

Kako piše Zadarski.hr , profesor je bio pod posebnim merama nadzora nakon što su slučaj prijavili roditelji osnovnoškolke.

Dok je bio pod merama, telefonom je komunicirao sa studentkinjom nešto starijom od devojčice čiji su roditelji prijavili moguće nezakonito postupanje prema njoj. Navodno je dečaku slao inkriminišuće poruke, nakon čega je priveden.

Kako piše Zadarski.hr, škola je odmah pokrenula poseban protokol za takve situacije, a profesor je automatski suspendovan i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do okončanja istrage.

Osumnjičen za razvratne radnje

Kako saznajemo, profesor muzike osumnjičen za razvratne radnje bio je blizak i sa decom u katoličkoj crkvi u kojoj je bio vođa horova.

"Zadarska nadbiskupija, prema informacijama koje ima u ovom slučaju, sarađuje sa Županijskim državnim odvetništvom u Zadru i sledi njihova uputstva. Zbog delikatnosti slučaja obratite se Županijskom državnom advokaturom. Izražavamo duboko žaljenje i osudu za svaki slučaj zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakvu informaciju da slučajeve prijave nadležnim institucijama", odgovorili su nam iz Zadarske nadbiskupije.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track