ŽENA IZ HRVATSKE U ŠOKU NAKON ŠTO JE SNIMILA NEOBIČNU SVETLOST NA NEBU: Trajalo je nekoliko minuta i onda ODJEDNOM NESTALO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/24sata, Shutterstock

fenomen

ŽENA IZ HRVATSKE U ŠOKU NAKON ŠTO JE SNIMILA NEOBIČNU SVETLOST NA NEBU: Trajalo je nekoliko minuta i onda ODJEDNOM NESTALO (VIDEO)

Hrvatska -

Žena iz hrvatskog grada Đakova zabeležila je neobičan prizor na nebu!

Na snimku deluje kao da se vidi velika svetla tačka pored Sunca. Žena navodi da je neobično svetlo trajalo nekoliko minuta i da je onda odjedanput nestalo. Nije joj bilo jasno o čemu se radi.

- Bilo mi je teško da snimam duže zbog sunca. Žao mi je što nisam uhvatila kako je odjednom nestalo. Jesmo li uhvatili drugu dimenziju ili novo Sunce? A možda nas je neko posetio - našalila se žena u razgovoru za hrvatske medije.

Hrvatski astronom Ante Radonić, nakon što je pogledao snimaku, otkrio je da je žena snimila optičku pojavu.

- To se zove sun dog - rekao je astronom.

Sun dog iliti lažno sunce je optička pojava u atmosferi koja se manifestuje kao svetla tačka s jedne ili obe strane Sunca. Nastaje kad Sunce svetli kroz redak oblak heksagonalnih kristalića leda.

Nesvakidašnje "rupe u oblacima" koje su zabeležene na nebu iznad glavnog grada Hrvatske, podsetimo, takođe su nedavno privukle pažnju ljubitelja meteorologije

(Kurir.rs/24sata/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track