OPSADNO STANJE U HRVATSKOJ ŠKOLI: Učiteljica se sa đacima zaključala u učionicu zbog devetogodišnjaka, reagovala i POLICIJA
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

STRAŠNO

OPSADNO STANJE U HRVATSKOJ ŠKOLI: Učiteljica se sa đacima zaključala u učionicu zbog devetogodišnjaka, reagovala i POLICIJA

Hrvatska -

U jednoj osnovnoj školi u centru Zagreba u četvrtak je bilo opsadno stanje, a na kraju je morala da interveniše policija.

Učiteljica se sa učenicima zatvorila u učionicu nakon što su roditelji dečaka od 9 godina, čiji roditelji i učenici tvrde da je od početka ove školske godine zlostavljao vršnjake, zbog čega je u odvojen od nastave poslednja dva meseca, o čemu je Jutarnji list pisao u martu, ga doveli ispred razreda i zahtevao da uđe. Pošto su se ponašali agresivno, učiteljica je strahovala za njihovu i svoju bezbednost.

"Srećom, učiteljica je bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Zaključala je našu decu u razred i rekla im da je to probna vežba za kriznu situaciju. Svi smo pojurili u školu i u šoku smo. Setite se šta dogodilo se u Beogradu pre godinu dana.

Ona je dodala da su, kada je stigla, dečakovi roditelji sedeli ispred učionice i insistirali da uđu. Rekli su da im je dosta što njihovo dete ne ide normalno u školu sa ostalima. Direktorka u to vreme nije bila u školi.

Policija je razgovarala sa roditeljima kada su stigli, a zatim su sa njima izašli iz škole.

Direktorka potvrdila incident

Direktorka škole potvrdila je incident i rekala da se roditelji dečaka redovno ponašaju agresivno. „Učiteljica je bila uplašena i nije bila sigurna da neće učiniti nešto na silu. Pozvali smo policiju."

Ona je dodala da su dečakovi roditelji nekooperativni i da ne prihvataju nikakve ponude škole ili Ministarstva.

"Oni imaju svoju viziju svog deteta. Važno je da ostala deca danas nisu doživela traume", rekla nam je rediteljka.

Taj dečak je od marta odvojen iz razreda, ali je i dalje ostao u školi. Smešten je u biblioteku i pratio je časove onlajn na računaru, sa nastavnikom koji je uvek bio pored njega. Dečak je uvek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vreme sa učenicima iz njegovog razreda, ali deca nisu smela da odu u biblioteku.

'Začepi usta', 'ku*va', 'lešinar', 'debela krava', neke su od uvreda kojima je mesecima svakodnevno 'počastio' svoje vršnjake na času.

Uznemiravao vršnjake

Uznemirene devojke je uznemiravao, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobilnim telefonom. Isto je činio i dečacima, udarajući ih u nekoliko navrata snažno po leđima i šakama u glavu, a pretio je da će im mame i tate nastradati.

Manjeg dečaka je bacio u vazduh, a drugog gurnuo toliko da je udario glavom o ivicu stola i dobio modricu ispod oka.

Ovo je deo incidenata koji su se dešavali u školi od novembra prošle godine na nastavi ili na odmoru, a koje su prepričavali roditelji učenika. Takođe, dečak je redovno ometao nastavu vikom, lajanjem ili mjaukanjem. Učiteljica mesecima nije išla u toalet za vreme odmora niti je izlazila iz učionice jer je znala da deca nisu bezbedna.

(Kurir.rs/ Jutarnji list/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:33

SVAKI NAPAD NA NASTAVNIKA DA BUDE KRIVIČNO DELO Iz sindikata o izmeni zakona: Da li će profesori dobiti status službenog lica?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja