RUSIJA: Makedonija će snositi posledice zbog proterivanja ruskog diplomate! BRITANIJA: Pozdravljamo izraz solidarnosti!
Foto: Profimedia

reaguju ambasade u Skoplju

RUSIJA: Makedonija će snositi posledice zbog proterivanja ruskog diplomate! BRITANIJA: Pozdravljamo izraz solidarnosti!

Severna Makedonija -

Makedonija će snositi posledice zbog proterivanja ruskog diplomate, objavila je večeras Ambasada Rusije u Skoplju na Tviter prifilu.

To je obavljeno nakon što je makedonsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je donelo odluku da protera jednog diplomatu Ruske Federacije u znak slodarnosti sa Velikom Britanijom zbog slučaja "Skripalj".

"Potpunu odgovrnost za posledice te provokacije i isključivo neprijateljski čin u rusko-makedonskim odnosima snosiće makedonska strana" stoji u saopštenju.

Istovremeno, ambasador Velike Britanije u Makedonij Čarls Garet pozdravio je večeras odluku makedonskog ministrstva spoljnih poslova.

"Pozdravljamo odluku Makedonije, kao deo izuzetne, ujedinjene akcije međunarodne zajednice protiv ruskog napada nervnim gasom na britanskom tlu. Snažan izraz solidarnosti", napisao je Garet na Tviteru.

Odluka o proterivanju ruskog diplomate, kako je ranije saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije, "doneta je u bliskom kontaktu sa sa prijateljima i saveznicima iz EU I NATO".

Kurir.rs / Slobodenpecat.mk

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track