SKANDALOZNA PLJAČKA GRAĐANA: Penzioner za dug od 1 denara, mora da plati 12.439 denara, a evo i zašto!
Foto: Printscreen Sloboden Pečat

bruka

SKANDALOZNA PLJAČKA GRAĐANA: Penzioner za dug od 1 denara, mora da plati 12.439 denara, a evo i zašto!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Penzioner iz Skoplja Krste Serafimov moraće zbog duga za grejanje od 1 denara da plati čak 12.439 denarai i to preko sudskog izvršitelja.

Sudske izvršitelje da naplate zaostali dug od 1 denara poslala je firma BEG koja isporučuje toplotnu energiju. Izvršitelj Monika Muča , aktivirala je nalog za naplatu, kojim mu je stavljena zabrana na 1/3 penzije, i naplatu duga od 12.439 denara.

BEG je aktivirao za ovaj nazovi dug i svoj pravni tim, i izvršitelja, a evo šta je sve ušlo od troškova za naplatu tog mizernog dugovanja: 277,00 denara za administraciju 4.182,00 denara za izvršne radnje 400,000 denara nagrada za izvršitelja 875,00 denara na ime PDV 240,00 denara na ime troškova 1.534 denara na ime advokatskih troškova Na sve ovo obračunata je i kamata od 722,00 denara.

foto: Printscreen Sloboden Pečat

O ovoj apsurdnoj situaciji koja je zadesila njegovog oca na svom Fejsbuk profilu pisao je sin Krste Serafimovog moleći za pomoć. Nekoliko organizacija započelo je akciju za zaustavljanje pljačke građana putem prisilne naplate i reviziju postupaka i rada izvršitelja, notara, kao i utvrđivanje stvarnog duga građana.

Danas počinje prikupljanje potpisa građana za inicijativu Stop za izvršitelje. javnost je dodatno frapirala činjenica da zarade izvršitelji dostižu cifre i do milion evra godišnje.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto printscreen Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track