TAŠNA-MAŠNA FIRME DOBILE OD JAVNOG PREDUZEĆA POSLOVE VREDNE 200.000 EVRA: Registovane u roku od pet dana i sa minimalnim depozitom
Foto: Plusinfo.mk

muljaža

TAŠNA-MAŠNA FIRME DOBILE OD JAVNOG PREDUZEĆA POSLOVE VREDNE 200.000 EVRA: Registovane u roku od pet dana i sa minimalnim depozitom

Severna Makedonija -

JSP Gradsko saobraćajno preduzeće u Skoplju nije raspisalo tender za kupovinu elektronskih kartica za vožnju, ali je sporazum sa kompanijom Idkards zaključen pregovaranjem jer je bilo hitno nabaviti nove kartice , kažu u toj firmi.

Prema podacima JSP-a za TV Alfa, tri kompanije su podnele prijavu.

U pismu su poslali samo cene dva operatera - kompanija Idkards je ponudila je 120 denara po kartici, zbog čega je javna kompanija i zaključila ugovor, a Telekom je ponudio 135 denara po kartici. Koja je treća firma i koliko je ponudila, JSP nije navela u svom pismu.

Prethodna cena elektronske kartice iznosila je 100 denara po komadu, kada je dobavljač bio Telekoma. Na novi tender javile se tri kompanije.

Što se tiče drugog ugovora od 130.000 eura za konsultantske uslove prema JSP , Itt plus Smart Consulting je bio ekonomski najpovoljniji ponuđač. Koliko je kompanija koje su učestvovale na ovom tenderu nisu navele JSP u pismu TV Alfa.

Obe firme se nalaze na istoj adresi u Skoplju, a od JSP Gradskog saobraćajnog su dobili poslove vredne 200.000 evra. Zanimljivo je da su firme registorave u periodu od 5 dana i sa depozitom od 5.000 evra.

Kurir.rs/Plusinfo.mk

Foto: Plusinfo.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track