ZAEV DEMANTUJE MATISA: Nema dokaza da se Rusija meša u referendum o imenu Makedonije, to su lažne vesti
Foto: EPA

LAŽNE VESTI

ZAEV DEMANTUJE MATISA: Nema dokaza da se Rusija meša u referendum o imenu Makedonije, to su lažne vesti

Severna Makedonija -

Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je na otvaranju konferencije o slobodi medija u regionu da nema dokaza da se Rusija meša o unutrašnja pitanja Makedonije.

"Nemam dokaz za neki ruski uticaj ovde. Ruska Federacija je prijatelj Makedonije i nema ništa protiv integracije Makedonije u EU, ali je pritiv naše integracije u NATO", kazao je Zaev na skupu "EU-Zapadni Balkan: Dani medija".

foto: EPA

Zaev je ponovio stav svoje vlade da za Makedoniju nema druge opcije osim integracije u EU i NATO, ali da njegova zemlja "želi prijateljstvo sa svim državama".

Makedonski premijer je rekao da mu je poznato da se u medijima i na društvenim mrežama šire lažne vesti i istakao da veruje da mogu da se otkriju detalji, ali je rekao da on neće identifikovati zemlje koje šire lažne vesti.

Nešto pre toga, američki ministar odbrane Džejms Matis, koji je jutros doputovao u posetu Skoplju, izjavio je da "nema sumnje" da je Moskva finansirala proruske grupe da ne bi uspeo referendum o promeni imena koji se održava ovog meseca.

Kurir.rs/Beta/Sloboden pečat

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track