MICKOSKI ODGOVORIO MIČELU: Dogovor je neprihvatljiv za VMRO-DPMNE
Mickoski i Mičel, Foto: Sloboden pečat

prepirka

MICKOSKI ODGOVORIO MIČELU: Dogovor je neprihvatljiv za VMRO-DPMNE

Severna Makedonija -

Hristijan Mickoski, lider najuticajnije makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE odgovorio je danas pomoćniku američkog državnog sekretara, Vesu Mičelu, da je Prespanski sporazum za tu stranku neprihvatljiv.

Mickoski u opširnom odgovoru na tri stranice objašnjava Mičelu da je Prespanski sporazum štetan za nacionalni interes i za interese države, te da je kao takav neprihvatljiv za VMRO-DPMNE i za većinu građana Makedonije, što su je pokazano i na nedavno održanom referendumu.

"Ne mogu da shvatim kako ovaj sporazm može da doprinese miru i bezbednosti ukoliko njega odbacuje većina makedonskih građana i ukoliko se ovim sporazumom poništavaju sva stećena prava Republike Makedonije kao nezavisne države", naveo je Mickoski.

foto: Sloboden Pečat/ Borče Popovski

Mičel je juče uputio pismo Mickoskom u kojem je istakao da je zvanični Vašington razočaran načilnom delovanja lidera VMRO-DPMNE i funkcionera te stranke na referendumu i tokom skupštinske rasprave o predlogu za reviziju Ustava.

foto: Sloboden pečat

Mickoski, međutim, u pismu Mičelu kaže da je delovanje njegove stranke u Sobranju usklađeno sa stavovima o neprihvatanju sporazuma o čemu, kako je naveo, postoji jednoglasna saglasnost poslaničke grupe VMRO-DPMNE, a takođe je, kaže, usklađena i sa rezultatima referenduma i odlukom makedonskih građana.

"I mogu da vas uverim da, ukoliko postoje određene informacije o pretnjama ili bilo kakvim pokušajima za uticaj prilikom donošenja odluke od strane poslanika VMRO-DPMNE, to sigurno nije iz redova moje stranke. Ja ne prihvatam takav način rada i isti osuđujem", poručio je, između ostalog, Mickoski.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track