STRANKA VMRO-DPMNE OBJAVILA OGLAS ZA PREDSEDNIČKOG KANDIDATA: Evo ko sve može da se prijavi!
Foto: Youtube/Printscreen

biraće ga 16. februara

STRANKA VMRO-DPMNE OBJAVILA OGLAS ZA PREDSEDNIČKOG KANDIDATA: Evo ko sve može da se prijavi!

Severna Makedonija -

Najveća makedonska opoziciona stranka VMRO-DPMNE objavila je danas javni poziv za kandidata za predsedničke izbore koji će biti održani na proleće.

Portparol VMRO-DPMNE Dimče Arsovski na konferenciji za novinare rekao je da na oglas mogu da se prijave svi koji podržavaju politiku te partije i ispunjavaju zakonske uslove za kandidata za predsednika države.

"VMRO-DPMNE će odabrati najboljeg i najmotivisanijeg kandidata za predsednika Republike Makedonije koji će zajedno sa gradjanima pobediti na predstojećim izborima 2019. godine. Naš kandidat će poraziti ovu nenarodnu i kriminogenu vlast (SDSM)", istakao je Arsovski.

Prema njegovim rečima, potencijalni kandidati pismo o zainteresovanosti za kandidaturu mogu da podnesu do 31. januara u centrali stranke u Skoplju, a ta ličnost će biti izabrana na konvenciji partije.

"Odmah zatim, svi kandidati koji ispunjavaju uslove imaće jednako pravo da predstave svoj plan i program pred partijom, odnosno VMRO-DPMNE", rekao je Dimče Arsovski.

Na konvenciji koja je najavljena za 16. februar, učestvovaće 550 delegata. Budući predsednički kandidat VMRO-DPMNE biraće se tajnim glasanjem i moraće da dobije glasove najmanje trećine ukupnog broja delegata.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track