Najnovije vesti

(VIDEO) DRAMA NA GRANICI MAKEDONIJE I GRČKE: Migranti blokirali prugu Solun-Skoplje i prelaze
Foto: Reuter

Vanredno stanje u Makedoniji

(VIDEO) DRAMA NA GRANICI MAKEDONIJE I GRČKE: Migranti blokirali prugu Solun-Skoplje i prelaze

Severna Makedonija
U izveštajima sa terena navodi se da u bezgraničnom prostoru najmanje 4.000 izbeglica čeka da uđe u Makedoniju, a očekuje se i povećanje njihovog broja

SKOPLJE - Više od 4.000 migranata blokiralo je međunarodnu prugu Solun-Skoplje, dok su na grčkoj teritoriji već zaglavljena dva teretna i jedan putnički voz, preneli su makedonski mediji.

U izveštajima sa terena navodi se da u bezgraničnom prostoru najmanje 4.000 izbeglica čeka da uđe u Makedoniju, a očekuje se i povećanje njihovog broja.

Makedonska televizija Plusinfo tvrdi da su granični prelazi između Makedonije i Grčke zatvoreni za izbeglice, te da su duž graničnog prelaza raspoređeni specijalci kako bi kontrolisali situaciju.

Pripadnici policije, kako se navodi, sprečavaju veće grupe migranata da pešice krenu ka Đevđeliji. Pristižu i pripadnici grčke pogranične policije koja makedonske policijske strukture obaveštava o stanju sa njihove strane granice.

Iz minuta u minut migranti osvajaju po metar prostora kako bi ušli u zemlju. Veliki je broj mladih, starosti od 20 do 30 godina koji, kako su prijavili žele da odu u EU.

http://www.youtube.com/watch?v=MOKm2AdvjvI

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...