ZAKAZANO: Gruevski daje ostavku 10. januara
Foto: Ap

Spremaju se izbori

ZAKAZANO: Gruevski daje ostavku 10. januara

Severna Makedonija -
SKOPLJE - Premijer Nikola Gruevski će podneti ostavku 10. januara izjavio je lider Demokratske unije za integracije (DUI) Ali Ahmeti.

Ahmeti je rekao da, prema dogovoru iz Pržima, Gruevski treba da ode sa funkcije premijera najkasnije do 15. januara. Ahmeti je naglasio da se taj dogovor ipak sprovodi iako sa zakašnjenjem od desetak dana.

Prema njegovim rečima ostalo je otvoreno još pitanje medija kao i ostavka Gruevskog posle čega će biti formirana tehnnička vlada koja će sprovesti vanredne parlamentarne izbore koji će u Makedoniji biti odrzani 24. aprila.

Sa druge strane, stranka makedonskog premijera Nikole Gruevskog angažovala je marketinške stručnjake koji su zaslužni za najveće uspehe američkog predsednika Baraka Obame, pišu tamošnji mediji.

Reč je o ljudima sa moćnom reputacijom i značajnim dostignućima u karijeri, koji važe za najbolje u svojim oblastima u SAD, koja je jedna od najnaprednijih zemalja u svetu kada se radi o vođenju kampanje i postavljanju strategija za odlučivanje.

I iz stranke Gruevskog je potvrđeno da postoji ovakva saradnja i da su ponosni što sarađuju sa ličnostima ovakvog kalibra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track