U SKOPLJU NAPADNUT NOVINAR: Dok je izveštavao ispred MUP-a, muškarac počeo da ga udara pesnicama
Foto: Youtube/Printscreen

Biće podnesena prijava

U SKOPLJU NAPADNUT NOVINAR: Dok je izveštavao ispred MUP-a, muškarac počeo da ga udara pesnicama

Severna Makedonija -

Novinar makedonske Televizije Telma Pavle Belovski je fizički napadnut ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova dok se pripremao da se javi uživo u Vesti.

Kako je javila ta televizija, napadač je Belovskog iznenada počeo da udara pesnicama, ali su policajci koji su bili u blizini pritrčali, uhvatili napadača i priveli ga.

Telma je objavila, pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, da napadač K. P. (1984) ima dve krivične prijave i da postoje "osnovana saznanja da je aktivista (vladajuće partije) VMRO DPMNE".

Belovski je ispred MUP-a izveštavao o istrazi predstavnika Specijalnog tužilaštva prisluškivanih razgovora, a koji se od srede od 11 sati pre podne nalaze u Upravi za bezbednost i kontrašpijunažu kako bi utvrdili koje je prisluškivao više od 22.000 građana.

Televizija Telma, jedna od pet makedonskih televizija s nacionalnom koncesijom, najavila je da će podneti prijavu za napad na novinara dok je obavljao svoju dužnost.

Stranka SDSM poziva vladajuću partiju da prestane da širi paniku i strah. Oni osuđuju napad na novinara televizije Telme i ističu da građani treba da znaju istinu i da budu informisani.

Iz stranke je saopšteno da će posle 11. decembra, kada budu održani parlamentarni izbori, novinari moći da slobodno i kritički izveštavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track