POBEGAO IZ ZATVORA PA OPLJAČKAO SUDIJU: Sačekao ga ispred vikendice i vezao kablom
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kriminal

POBEGAO IZ ZATVORA PA OPLJAČKAO SUDIJU: Sačekao ga ispred vikendice i vezao kablom

Severna Makedonija -

Sudija Osnovnog suda u Kumanovu vezan je kablom i opljačkan u svojoj vikendici u selu blizu tog grada, saopštila je danas makedonska policija.

Nezvanično, policija sumnja da je napadač opasan kriminalac iz Kumanova, koji je pre petnaestak dana pobegao iz zatvora "Idrizovo" kod Skoplja.

Za vreme u kojem je na slobodi, on je, prema portalu "Sakam da kažam" (sdk.mk) naoružan opljačkao market a napao je i kumanovskog taksistu i oduzeo mu vozilo.

Zbog toga je pojačano prisustvo policije u Kumanovu, kao i obezbeđene nekih funcionera kojima je osumnjičeni ranije pretio. Radi se o osuđeniku koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog teških krivičnih dela.

Prema policijskom saopštenju, sudija kumanovskog krivičnog suda Z. S. (51) je opljačan 2. januara, kada je zajedno sa susedom otišao u vikendicu ispred koje ih je dočekao naoružani razbojnik.

Nakon što su ušli unutra, razbojnik ih je zajedno sa još jednom osobom je pretresao i oduzeo im ukupno 10.000 denara (oko 20.000 dinara) i mobilne telefone.

Razbojnici su sudiji i njegovom susedu vezali ruke i noge kablom, pa pobegli sudijinim automobilom. Nakon nekoliko minuta njih dvojica su uspeli da se odvežu i pozovu policiju.

Iz vikedice su, prema navodima policije, ukradeni i televizor, satelitski risiver, DVD, pojačivač, muzičke miksete i još neki predmeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track