(VIDEO) TRAGIČNA SUDBINA MLADIĆA IZ SKOPLJA: Spava na podu s pacovima da bi se brinuo o bolesnom ocu
Foto: Printscreen/ Youtube

Život u 9 kvadrata

(VIDEO) TRAGIČNA SUDBINA MLADIĆA IZ SKOPLJA: Spava na podu s pacovima da bi se brinuo o bolesnom ocu

Severna Makedonija -

Mladić Dejan Kostovski (22) iz skopskog naselja svakodnevno vodi borbu sa hladnoćom i nemaštinom. Živi sa bolesnim i nepokretnim ocem Kostadinom (62), šećerašom, koji je preživeo četiri moždana udara.

Stanuju u jednoj sobi od jedva devet kvadrata. U njoj se nalazi samo jedan krevet i šporet na drva. Stakla na prozoru su polomljena, pa je unutra ledeno.Kada je njegov otac dobio otkaz, život Dejana Kostovskog se iz korena se promenio.

"Prvi moždani udar je dobio na poslu, a nakon toga i otkaz. Od tada su počeli da se ređaju i svi drugi moždani udari. Do sada ih je imao četiri. Majka mi je umrla pre tri godine, a lani, kada se zapalila kuća, dodirnuli smo dno. Kada je otac 1. januara slomio kuk, to je bio kraj svim nadanjima, tihim glasom, ali bez patetike, jadao se Dejan televizijskoj ekipi 24Vesti, koja ga je posetila.

Njegova porodica je živela skromnim životom u trošnoj kućici, ali je požar, koji je izbio zbog stare i dotrajale instalacije, uništio krov i svu pokućninu. Sada Dejan sa svojim nepokretnim ocem živi u malenoj sobici koju je požar donekle poštedeo. Dejan sam kuva, pere i brine o ocu. Spava na zemlji, pored pacova, toalet nemaju, a suđe pere napolju, na ovim minusnim temperaturama.

"Spavam dole, zajedno sa pacovima, zato što se nalazimo u takvoj situaciji. Spavam na zemlji samo da bih bio pored oca. Sam kuvam, perem, sam presvlačim oca, sam ga perem, sve radim sam. Imam dvojicu drugova koji mi pomažu da podignem oca, donose nam i hranu. Da nije njih ne znam šta bi radio", kaže Dejan.

(TV 24Vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track