ZIMA USRED APRILA: Kumanovo najhladniji grad u Makedoniji, za vikend temperature padaju ispod nule!
Foto: Printscreen Infoplus.mk

Temperaturni šok

ZIMA USRED APRILA: Kumanovo najhladniji grad u Makedoniji, za vikend temperature padaju ispod nule!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Prema podacima Uprave hidrometereološkog zavoda jutarnje temperature u celoj zemlji su bile iznad nule

Kumanovo je jutros bio najhladniji grad u Makedoniji sa temperaturom od samo 2 stepena, a u Požaranama je palo najviše kiše od jutros, čak 20 litara po kvadratnom metru.Jak južni i jugoistočni vetar duvao je tokom noći brzinom od 50-70 kilometara na sat , a u Štipu su udari vetra dostizali brzinu od čak 100 kilometara na sat.

Prema podacima Uprave hidrometereološkog zavoda, jutarnje temperature nisu padale ispod nule, a najhladnije je bilo u Kumanovu, a najviša je izmerena u Strumici, Demir Kapiji, Ohridu, Štipu i Vinici gde se živa popela do 10 podeoka. Do kraja dana biće povremo pljuskova,a u zapadnim i severnim delovima zemlje očekuje s ekiša tokom čitavog dana. Popodne se očekuje nestabilno vreme u istočnim delovima Makedonije sa jakim vetrom i kratkotrajnim nevremnom.

Tokom noći sa srede na četvrtak na planinama će padati sneg slabijeg intenziteta. Maksimalna temperatura kretati od 12 do 20 stepeni.U petak se očekuje slično vreme sa pojačanim vetrom, i značajnim padom temperature, a za vikend se očekuje hladno vreme sa padom temperature ispod nule.

(plusinfo.mk)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OPREZ! NAGLO ZAHLAĐENJE: Evo šta vam se dešava zbog promene vremena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track