JURATOVIĆ: Gruevski neće izbeći jednom nezavisnom pravosuđu
Foto: Dragana Udovicic

Reakcija

JURATOVIĆ: Gruevski neće izbeći jednom nezavisnom pravosuđu

Severna Makedonija -

Građani Makedonije moraju ostati prisebni i sačuvati svoju demokratiju. Padne li Parlament, pala je i demokratija, saopštio je Josip Juratović, izvestilac za Jugoistočnu Evropu Kluba poslanika SPD u Nemačkom Bundestagu.

"Ako policija nije u stanju da zaštiti Parlament, onda to mora stanovništvo da uradi, mirnim putem. Svaka eskalacija treba da se izbegava", saopštio je on i dodao da bi bilo dobro da lideri partija prisustvuju sastanku koji je organizovao makedonski predsednik Đorđe Ivanov.

"Nikola Gruevski je izgleda žrtva kriminalne klike u svojoj okolini. Kako god, na duže staze on neće izbeći jednom nezavisnom pravosuđu. Na kraju krajeva, on mora da donese odluku: da li želi da izađe pred lice pravde zbog korupcije ili zbog ratnog zločina? Drugim rečima, opasnost od eskalacije je velika. Mogu samo da mu savetujem da ne svira dalje po dosadašnjim notama", piše u saopštenju.

Juratović je naglasio da bi za Evropu bilo dobro da se koncentriše na to da zaštiti demokratske vrednosti u regionu, "umesto da zarad stabilnosti sklapa kriminalne dogovore".

Pročitajte i ovo:

(VIDEO) UŽIVO DAN D ZA MAKEDONIJU: Propao sastanak kod Ivanova! Ministar policije podneo OSTAVKU!

(VIDEO) ZAEV POSLE NAPADA NA SOBRANJE: To je bio pokušaj ubistva, organizovao ga je Gruevski

KRVAVA NOĆ UŽASA U SKOPLJU: Batinaši razbili glavu poslaniku, bore mu se za život!

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track