TADIĆ O SITUACIJI U SKOPLJU: Treba spustiti loptu i pustiti Makedoniju da sama reguliše svoje odnose
Foto: Dragana Udovičić

Predsednik SDS

TADIĆ O SITUACIJI U SKOPLJU: Treba spustiti loptu i pustiti Makedoniju da sama reguliše svoje odnose

Severna Makedonija -

Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić ocenio je danas da Makedoniju treba pustiti da sama reguliše svoje odnose i da u ovom trenutklu treba "spustiti loptu", jer u suprotnom posledice mogu biti katastrofalne.

"Postoji tenzija izmedju pojedinih političara iz Makedonije i Srbije - razmena krošea, bokserskim rečnikom. Mislim da je to jako pogrešno i suprotstavljeno našim zajedničkim interesima.

Treba spustiti loptu i pustiti Makedoniju da sama reguliše svoje odnose. Svako mešanje i svaki negativan ili pogrešan gest susednih država može biti katastrofalan, imajući u vidu zapaljivost trenutne situacije", kazao je Tadić agenciji Beta.

Bivši predsednik Srbije je ocenio da je situacija u regionu opasna, a posebnu bojazan izaziva i to što Evropska unija nije više toliko snažna i što su njene institucije dovedene u pitanje.

"Moram stvarno da izrazim bojazan za to kako će se politički odvijati situacija u regionu, jer nema više one snage evropskog faktora za sredjivanje odnosa na Balkanu. Pojedini političari iz Evrope čak i podstiču rast populističkih, demagoških i nacionalističkih lidera u regionu", kazao je Tadić.

On je ukazao da je sa mesta predsednika države veliki napor uložio u gradjenje dobrih odnosa u regionu, a kako je ocenio, "sada je sve to porušeno i mora da se krene od početka".

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Zoranom Zaevim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track