(FOTO) PO NEKADAŠNJEM BISERU TETOVA PLIVAJU ĐUBRE I FEKALIJE: Reka Pena postala je deponija gradskog smeća sa koje se širi smrad!
Foto: Sloboden pečat, Foto: Sloboden pečat

PRETVORENA U OTPAD

(FOTO) PO NEKADAŠNJEM BISERU TETOVA PLIVAJU ĐUBRE I FEKALIJE: Reka Pena postala je deponija gradskog smeća sa koje se širi smrad!

Severna Makedonija -

Tetovska reka Pena postala je deponija, dok po njoj plivaju fekalije. Nekadašnja čista reka, biser Tetova, je pretvorena u otpad.

Kej pored reke u protekloj deceniji je potpuno rekonstruisan, ali žitelji Tetova izbegavaju da se rekreiraju i šetaju pored Pene, odakle se širi neprijatan miris.

"U Penu se sliva sve i svašta, čak i medicinski otpad i drugi razni otrovi. Pre nekliko dana videla sam kako se traktor parkira na kej i fekalije iz cisterne ubacuje u reku", žali se jedna stanovnica Tetova.

foto: Sloboden pečat

Građani traže da inspekcijske službe ćešće kontrolišu kej duž reke.

Iz Opstine Tetovo potvrdili su da ove godine korito reke nije čišćeno, već da je to poslednji put učinjeno na kraju prošle godine.

"Potrebno je da opština organizuje nekoliko akcija za čišćenje reke. Ali treba i kazniti nesavesne građane koji bavcaju sve i svašta u reku. Da barem Pena bude čista u gradu koj je broj jedan po nehigijeni", nadovezuje se drugi stanovnik Tetova.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track