AMBASADOR SAD U SKOPLJU: Izborna komisija odlučila da nagradi samu sebe dodatnim platama!
Foto: Plusinfo.mk

IZNENAĐEN

AMBASADOR SAD U SKOPLJU: Izborna komisija odlučila da nagradi samu sebe dodatnim platama!

Severna Makedonija -

Članovi makedonske Državne izborne komisije (DIK) izglasali su da sebe nagrade dodatnim platama za još četiri meseca zbog angažovanja na lokalnim izborima u oktobru ove godine, izjavio je danas u Skoplju američki ambasador u Makedoniji Džes Bejli.

"Čuo sam da su članovi Državne izborne komisije jednoglasno glasali da sebe nagrade dodatnom platom za još četiri meseca zbog angažovanja na lokalnim izborima u oktobru. Oni su ranije dobili dodatne plate za pet meseci zbog opštih izbora 2016", rekao je Bejli na predavanju o borbi protiv korucije na Fakultetu za studije bezbednosti.

Navodeći da je DIK nezavisno telo, Bejli je rekao da je "možda taj potez legalan", ali je naglasio da je glasanje održano iza zatvorenih vrata, preneli su lokalni mediji.

On je kazao da, kao javni službenik, podržava nagrađivanje javnih službenika za prekovremen rad, ali je upitao šta takve aktivnosti govore o prioritetima lidera i vrednostima ove institucije, te se zapitao gde su uzbunjivači, istraživački novinari ili parlamentarna nadzorna tela.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Plusinfo.mk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja