(VIDEO) ZAEV I KOCIJAS SAGLASNI: Vreme je za kompromis!
Foto: Printscreen/ Youtube

REŠENJE SPORA OKO IMENA

(VIDEO) ZAEV I KOCIJAS SAGLASNI: Vreme je za kompromis!

Severna Makedonija -

Budućnost Makedonije i Grčke trebalo bi da bude u fokusirana na pregovore rešavanju spora sa imenom, rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom.

"Moramo da budemo odlučni, i da napravimo korake koji vode do rešenja jedinog otvorenog pitanja između naših zemalja. Uveren sam da će ovaj pristup dovesti do rešenja prihvatljivog u obe zemlje, kao i za opoziciju, da prihvate da će to biti dostojanstveno i za Republiku Makedoniju i za Republiku Grčku", naglasio je Zaev na sastanku sa Kocijasom.

Kocijas je rekao da Grčka, kao zemlja članica NATO i EU sa najstarijom demokratskom tradicijom u regionu, ima veliku odgovornost za rešavanje ovih pitanja i da mora da se nađe kompromis prihvatljiv za obe strane, navodi se u saopštenju Vlade Makedonije. Sastanku Zaeva i Kocijasa u Vladi Makedonije prisustvovao je i šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov, sa kojim je prethodno razmatrao međusobno razmenjene nacrte predloga rešenja dvoipodecenijskog spora.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track