ZAEV I MOGERINIJEVA LETE ZAJEDNO IZ STRAZBURA U SKOPLJE: Makedonski premijer pohvalio se slikom sa šeficom evropske diplomatije iz aviona (FOTO)
Foto: Printskrin Fejsbuk

okačio na fejsbuk

ZAEV I MOGERINIJEVA LETE ZAJEDNO IZ STRAZBURA U SKOPLJE: Makedonski premijer pohvalio se slikom sa šeficom evropske diplomatije iz aviona (FOTO)

Severna Makedonija -

Premijer Makedonije Zoran Zaev i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini danas popodne zajedno iz Strazbura dolaze u Skoplje.

Premijer Zaev je na Fejsbuku objavio fotografiju sa Mogerini u avionu za Skoplje i poručuo da visoka predstavnica EU za spoljnu politiku dolazi u Makedoniju da još jednom da podršku njenoj evropskoj budućnosti.

"Posle mog obraćanja u Strazburu u Evropskom parlamentu zajedno sa madam Federikom Mogerini dolazim u Makedoniju. Naša prijateljica Federika će joč jednom dati podršku svim građanima za naš zajednički put ka evropskoj porodici", napisao je Zaev uz fotografiju.

Zaev se prethodno u Strazburu pred poslanicima Evropskog parmenta obratio na mekedonskom i u svom govoru poručio da je to prvo obraćanje makedonskog premijera na maternjem jeziku u tom parlamentu.

"Za makedonski narod ovo je istorijski trenutak. Ovo je prvi put, jedan premijer iz naše zemlje da održi govor pred Evropskim parlamentom na svom, maternjem jeziku", rekao je Zaev.

Premijer Makedonije je evroposlanicima i članovima evropske komisije govorio koju važnost za Makdoniju ima dogovor sa Grčkom o rešavanju dvoipodecenijskog spora oko imena.

Prema najavi makedonske vlade, Zaev i Mogerini će posle sastanka u Skoplju prošetati starom Turskom čaršijom u cetru grada, posle čega će dati izjave medijima.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Tanjug Foto: Printskrin Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja