Najnovije vesti

ZAEV: NATO i EU za Makedoniju nemaju alternativu, a za rusko mešanje ne postoji nijedan dokaz! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA SA HANOM

ZAEV: NATO i EU za Makedoniju nemaju alternativu, a za rusko mešanje ne postoji nijedan dokaz! (VIDEO)

Severna Makedonija

Makedonski premijer Zoran Zaev je ponovio da za građane Makedonije ne postoji alternativa osim NATO i EU, dodajući da Makedonija želi da gradi prijateljstvo sa svim zemljama, uključujući i Rusku Federaciju.

Zaev je ponovio da nema dokaze da Rusija ima uticaj na predstojeći referendum, iako ta zemlja nije srećna proširenjem NATO na Makedoniju.

 

"Činjenice govore da nemamo dokaze i argumente da Rusija ima neki uticaj na referendum. Tačno je da Rusija nije srećna proširennjem NATO na Makedoniju i to javno komentarišu, ali nema ništa protiv proširenja EU na celi Zapadni Balkan", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa konesarom EU Johanesom Hanom.

Građani Makedonije na referendumu 30. septembra treba da se izjasne da li su za dogovor s Grčkom, koji je postigla vlada Zorana Zaeva, o promeni imena države u Severna Makedonija, što je osnovni uslov za članstvo u EU i NATO.

 

Zaev je ponovio da za gradjane Makedonije ne postoji druga alternativa osim NATO i EU, dodajući da Makedonija želi da gradi prijateljstvo sa svim zemljama, uključujući i Rusku Federaciju.

 

On je izrazio nadu da će svi prijatelji Makedonije omogućiti da 30. septembra građani slobodno glasaju i da iskoriste svoje demokratsko pravo, bez toga da dozvole bilo kakav uticaj spolja.

 

"Ovo je istorijska odluka koju sami moramo da donesemo. Naši prijatelji su tu da nas ohrabre, da nas motivišu, da nam garajtuju budućnost i saradnju, ali je to naša odluka", rekao je Zaev.

 

Kurirr.s/ Beta/ Sloboden pečat

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...