MAĐARSKI MUP POTVRDIO, GRUEVSKI JE U BUDIMPEŠTI: Makedonci raspisuju međunarodnu poternicu za njim
Foto: EPA

diplomatija

MAĐARSKI MUP POTVRDIO, GRUEVSKI JE U BUDIMPEŠTI: Makedonci raspisuju međunarodnu poternicu za njim

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopšilo je večeras da je potvrđeno da se odbegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj.

Kako se navodi u saopštenju, potvrda da se Gruevski, koji se u Makedoniji traži zbog izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora, nalazi u Mađarskoj i da je zatraži azil, dobijena je od mađarskog ministarsva unutrašnjih poslova.

Policija Makedonije je odmah nakon dobijanja te informacije obavestila krivični sud u Skoplju da raspiše međunarodnu poternicu za Gruevskim.

Zbog provere informacije da je bivši premijer Makedonije pobegao u Mađarsku, danas posle podne u Ministarstvo spoljnih poslova je bio pozvan mađarski ambasador u Skoplju.

Poslanik i bivši premijer, za kojim je u Makedoniji raspisana poternica, napisao je ranije danas na Fejsbuku (facebook.com/Ngruevski) da je u Budimpešti i da je od vlasti Mađarske zatražio azil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je objavilo nacionalnu poternicu za Gruevskim jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dve godine na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog "mercedesa" kada je bio premijer.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track