Najnovije vesti

ZA DVADESET MINUTA SMO NA GRANICI SA SRBIJOM: Bivši ministar odbrane Grčke prorekao koliko njihovim tenkovima treba da pregaze Severnu Makedoniju!
Foto: EPA

Panos kamenos

ZA DVADESET MINUTA SMO NA GRANICI SA SRBIJOM: Bivši ministar odbrane Grčke prorekao koliko njihovim tenkovima treba da pregaze Severnu Makedoniju!

Severna Makedonija

Jedinica oklopnih vozila za 20 minuta stiže do granice sa Srbijom, izjavio je bivši grčki ministar odbrane i lider nezavisnih Grka Panos Kamenos u intervjuu lokalnoj televiziji TRT sa područija Tesalije, prenosi MIA iz Atine.

"Ne osećamo pretnju. Ni Albanija ne može da ugrozi Grčku ili Skoplje. Sa Skopljem ćemo završiti za 20 minuta. Ako jedna jedinica oklopnih vozila odluči da prođe doći će do Srbije. Odbrana nas uopšte ne zanima", rekao je Kamenos.

Vođa Nezavisnih Grka u intervjuu kaže da je Nikos Kocijas, postupajući po sporazumu iz Prespe, postupao podmuklo i tajno, "ali premijer ima apsolutnu odgovornost", jer su, kako je rekao, odlučili da upravljaju vladom drugačije.

"Ili mogu reći se varam", komentiše Kamenos.

On je otkrio da je, kada je bio u Sjedinjenim Državama, gde je predložio plan B, odnosno strateško partnerstvo za zemlje regiona, zamenik državnog sekretara ga je pitao: zašto insistirate?

"Odgovor je bio da je predlog od vaše vlade i Kocijasa. Dogovor iz Prespe je predložio Kocijas i, kao što ste shvatili, nisam mogao ništa da kažem", otkrio je Kamenos.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...