VELJANOSKI IZBEGAO PRITVOR: Sednica o oduzimanju imuniteta makedonskom poslaniku odložena na NEODREĐENO!
Foto: Printscreen/ Youtube

ISTEKLO VREME

VELJANOSKI IZBEGAO PRITVOR: Sednica o oduzimanju imuniteta makedonskom poslaniku odložena na NEODREĐENO!

Severna Makedonija -

Parlament Severne Makedonije nije glasao za oduzimanje imuniteta poslaniku Trajku Veljanoskom, koji je osumnjičen za organizovanje nasilnog upada u parlament 27. aprila 2017. godine. Do sada, predsednik parlamenta Talat Džaferi nije zakazao nastavak sednice, niti ima bilo kakve informacije da li će se to uopšte dogoditi.

Skupštinsku sednicu, čiji je dnevni red bio samo tačka oduzimanja poslaničkog imuniteta Veljanoskom, koja je počela sinoć u 21 sat, prekino je predsednik Parlamenta, Talat Džaferi.

Koordinator poslaničke grupe VMRO-DPMNE, Nikola Micevski, zatražio je da se obrati, nakon čega mu je Džaferi dao reč, a do tog trenutka istekao je rok za glasanje o oduzimanju imuniteta Veljanoskom.

Predsednik parlamenta Talat Džaferi nije stavio jedinu tačku na glasanje. Veljanoski nije bio u Skupštini.

On je osumnjičen u Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju da je jedan od organizatora incidenata u Sobranju od 27. aprila 2017. godine, u okviru krivičnog dela terorističke pretnje ustavu i sigurnosti.

Tužilaštvo je za Veljanoskog zatražilo pritvor, ali njegovo saslušanje nije moglo da se održi u ćetvrtak, jer se on pozvao na poslanički imunitet i sud je zatražio da se skupština izjasni.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track