BIVŠI ŠEF MAKEDONSKIH OBAVEŠTAJACA I ROĐAK NIKOLE GRUEVSKOG IDE U ZATVOR: Mijalkovu tri godine robije zbog poništavanja glasanja
Foto: Sloboden pečat, Shutterstock

presuda

BIVŠI ŠEF MAKEDONSKIH OBAVEŠTAJACA I ROĐAK NIKOLE GRUEVSKOG IDE U ZATVOR: Mijalkovu tri godine robije zbog poništavanja glasanja

Severna Makedonija -

Bivši šef makedonske tajne službe i rođak Nikole Gruevskog Sašo Mijalkov je osuđen na tri godine zatvora zbog protivzakonskog poništenja glasanja na lokalnim izborima u Strumici 2013. godine i zbog političkog uticaja, prenosi a1on.mk.

Sudski savet u Skoplju je osudio bivšeg šefa makedonske tajne službe Saša Mijalkova, predsednika albanske stranke DPA Menduha Tačija i bivšeg člana državne izborne komisije Bedredina Ibraimija na tri godine zatvora odnosno na četiri godine i šest meseci za Ibraimija.

Bivši članovi Državne izborne komisije u Republici Severnoj Makedoniji Sašo Srcev, Vlatko Sajkovski i Aneta Stefanovska su dobili kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

"Niko nema pravo da uzurpira pravnu državu zbog interesa pojedinaca i grupa", rekao je Ognjen Stavrev tokom izricanja presude. Sudija je rekao da je naneta šteta na izbornoj volji građana.

Kurir.rs/Tanjug/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track