Najnovije vesti

TEŠKA ŽELEZNIČKA NESREĆA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Iskočilo 10 vagona, saobraćaj prekinut između Skoplja i Kumanova
Foto: T.Ilić

haos

TEŠKA ŽELEZNIČKA NESREĆA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Iskočilo 10 vagona, saobraćaj prekinut između Skoplja i Kumanova

Severna Makedonija

Železnički saobraćaj između Skoplja i Kumanova od danas je u prekidu jer je teretni voz isklizao iz šina i prevrnuo se na toj deonici pruge na Koridoru 10.

Kako su preneli lokalni mediji, više od 10 vagona teretnog voza izletelo je iz šina i prevrnulo se noćas oko jedan sat posle ponoći i u toj nesreći nije napravljena velika materijalna šteta, a nema ni povređenih.

Saobraćaj na pruzi kojom saobraća espresni voz Beograd-Solun, prema očekivanjima makedonskih železničkih preduzeća za infrastrukturu i za transport, biće u prekidu narednih nekoliko dana.

Putnici koji koriste međunarodni voz Beograd-Solun, kako je najavljeno biće između Skoplja i Tabanovca prevoženi autobusom.

Vicepremijer Severne Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev očekuje da bi uviđaj mogao biti završen do sutra ujutro i da bi tada počelo odstranjivanje prevrnutih vagona, kako bi ponovo bio uspostavljen saobraćaj na transportnom pravcu sever-jug, odnosno na Koridoru 10.

Nakon što budu odstranjeni vagoni, Javno preduzeće za železničku infrastrukturu će u roku od 24 sata sanirati prugu i ponovo uspostaviti saobraćaj, rekao je on posle podne, tokom obilaska mesta nesreće kod kumanovskog sela Čerkeze."Srbija kargo" i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštili su ranije danas je da je zbog havarije na železničkoj pruzi kod Kumanova u Severnoj Makedoniji, teretni železnički saobraćaj između Srbije i Severne Makedonije trenutno u prekidu.

"Srbija kargo" je navela da se trаnsportnim ogrаničenjem obustаvljа celokupаn međunаrodni sаobrаćаj, sаobrаćаj u trаnzitu (COSCO, GARTNER), kаo i sаobrаćаj robа koje se tovаre u unutrаšnjosti Srbije (HBIS, robа iz Prаhovа, nаftni derivаti i drugo).

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...