BOKI 13 REKETIRAO ZBOG JELENE KARLEUŠE! Ekskluzivno otkrivamo šta se krije iza AFERE "REKET"! (VIDEO)
Foto: Instagram

KURIR SAZNAJE

BOKI 13 REKETIRAO ZBOG JELENE KARLEUŠE! Ekskluzivno otkrivamo šta se krije iza AFERE "REKET"! (VIDEO)

Severna Makedonija -

Dubioza - Bojan Jovanovski od svoje drugarice Jelene Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj ih vratio, rešio je da, u dogovoru s makedonskim državnim vrhom uključujući i premijera Zorana Zaeva, reketira bogatog biznismena za čak 1,5 miliona evra

Uhapšeni makedonski voditelj Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, reketirao je biznismena Jordana Kamčeva za 1,5 miliona evra da bi, između ostalog, vratio dugove pevačici Jeleni Karleuši, otkriva Kurir.

On je od svoje drugarice Karleuše u više navrata pozajmio veće svote novca, a da bi joj vratio dug i da bi se izvukao iz finansijskih problema, rešio je da pribegne kriminalnim radnjama, priča naš izvor.

Prljave radnje

Tako je iskoristio svoja poznanstva s premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, njegovim savetnikom Zoranom Bašanovićem i specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom, inače premijerovom štićenicom, koja je trebalo da obezbedi slobodu biznismenu Kamčevu, optuženom u aferi "imperija". - Karleuša i Boki 13 se poznaju godinama, a bio je blizak i s njenom pokojnom majkom Divnom, pa je bio slobodan da od nje pozajmljuje novac. Kad je zapao u dugove i kad mu je estradna karijera krenula nizbrdo, rešio je da se na lak, ali prljav način domogne velikog bogatstva. To bi mu rešilo sve finansijske probleme, mislio je. Vratio bi Karleuši dug, namirio bi minuse u banci, a ostatak od svog dela bi pokušao da ubaci u legalne tokove i pokrene biznis koji bi mu donosio novac. Drugi deo bi morao da raspodeli sa ostalim članovima koji su bili uključeni u aferu "reket" - priča naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Propao plan

Vođen tom idejom, počeo je da pregovara s Kamčevim. Početna suma za koju ga je reketirao bila je osam miliona evra, ali je na kraju dobio 1,5 miliona evra u kešu, spakovanih u torbu "luj viton". Snimak na kom Boki preuzima novac i iznosi ga iz kuće bogataša objavio je italijanski dnevnik Laverita, a nastao je 20. februara. Već 4. marta Kamčev je oslobođen, a Boki 13 je uhapšen na graničnom prelazu s Grčkom Bogorodica, a već mesec dana je u skopskom zatvoru.

foto: Damir Dervišagić

Bili bliski DIVNA MU PLAĆALA RUČKOVE

Koliko je bio blizak i s Jeleninom majkom Divnom Karleušom, pokazuje Bokijev oproštajni status na Fejsbuku posle Divnine smrti. Ona mu je, kaže, plaćala ručkove u luksuznim restoranima i prihvatala ga kad niko nije. - Dok sam nosio žensku majicu i suknju, ti si ponosno hodala sa mnom u Beogradu, razveselila si me i pružila mi podršku dok su se ostali smejali. Bila si mi kao druga majka, bila si sa mnom kad mi je bilo teško, kad mi je najviše trebalo! Prva si me odvela u naš omiljeni restoran u Beogradu, nikad mi nisi dozvolila da platim račun za ručak ili večeru, bila si najopasnija žena koju sam ikad sreo. Za mene ćeš uvek biti jedinstvena i nezaboravna Divna (najdivnija) Karleuša. Divna i Jelena nisu bile samo majka i ćerka, bile su borci u borbi života. Počivaj u miru - napisao je Boki 13 početkom marta kad je Divna preminula.

Brojke

8 miliona evra je Boki 13 prvo tražio od Kamčeva 1 mesec se Boki 13 nalazi u skopskom zatvoru

Kurir.rs/S. Slamnig - Lj. Stanišić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track