JANEVA SE VRAĆA U PRITVOR: 4 dana bila na lečenju u privatnoj bolnici
Foto: EPA

slučaj reket

JANEVA SE VRAĆA U PRITVOR: 4 dana bila na lečenju u privatnoj bolnici

Severna Makedonija -

Drugoptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva danas bi trebalo da bude vraćena u pritvor u istražni zatvor "Skoplje", nakon četiri dana provedena na lečenju u jednoj privatnoj bolnici.

Braniteljka razrešene specicijalne tužiteljke, skopska advokatica Irena Frčkovska, rekla je da očekuje da Janeva popodne bude puštena sa bolničkog lečenja.

"Najverovatnije će biti puštena danas popodne i tada ćemo imati više detalja o njenom zdravstrvenom stanju", rekla je Frčkovska, koja sa advokatom Deljom Kadievim čini braniteljski tim Janeve.

Janeva je u četvrtak, 10. oktobra, iz zatvora prebačena u skopsku kliniku "Žan Mitrev" na kardiološki pregled zbog visokog pritiska i opšte anksioznosti, a istog dana Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije podoglo je optužnicu za slučaj "Reket".

Boki 13 i Katica Janeva
Boki 13 i Katica Janeva foto: Instagram / Boki13official

Advokatski tim je nekoliko puta sudu predložio da bivša specijalna tužiteljka bude puštena da se brani sa slobode, nudeći garanciju od tri stana, ali taj predlog za sada nije prihvaćen.

Katica Janeva se u pritvoru istražnog zatvora "Skoplje" nalazi od 21. avgusta, a zajedno sa njom su u slučaju "Reket" optuženi Bojan Jovanovski, poznat pod estradnim imenom Boki 13 i Zoran Milevski.

Optužnica to troje tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koje je tada vodila Janeva.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track