Najnovije vesti

OPOZICIJA LIKUJE ZBOG DEBAKLA ZAEVA I PREVREMENIH IZBORA: Iz stranke bivšeg premijera Gruevskog već najavili pobedu
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

reakcije

OPOZICIJA LIKUJE ZBOG DEBAKLA ZAEVA I PREVREMENIH IZBORA: Iz stranke bivšeg premijera Gruevskog već najavili pobedu

Severna Makedonija

Nakon odluke Francuske da stavi veto Severnoj Makedoniji na dobijanje datuma za otvaranje pregovora o priključenju EU, u Sofiji je najavljen protest ispred francuske Ambasade, a u Skoplju opozicija trijumfuje zbog odluke o prevremenim parlamentarnim izborima.

Prevremeni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji biće održani 12. aprila naredne godine, aktuelni premijer Zoran Zaev će podneti ostavku 3. januara, a do izbora će voditi tehničku vladu.

 

Trijumfalizam je posebno izražen kod najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, a njen lider Kristijan Mickoski je na svom fejsbuk profilu naisao: "Sramota, sramota, nepravda...Zoran Zaev i ova vlada su gotovi. Od 3. januara tehnička vlada, do izbora 12. aprila. Iako su vremena teška, izbori nikada nisu bili jasniji.. Zajedno idemo ka velikoj pobedi koja će doneti oporavak Makedonije", napisao je Mickoski na svom fejsbuk profilu.

 

Najavio je pobedu na izborima ubrzo nakon sastanka i dodao da je takvo razrešenje situacije bilo "neizbežno nakon debakla koji je doživela vlada Zaeva".

 

Mickoski ističe da su poraženi nepravda i krivični procesi koji su vođeni u prošlosti, a slede, kaže, prevremeni parlamentarni izbori.

"Ti prevremeni parlamentarni izbori dobijaju se obnavljanjem Makedonije, zatim sukanjem rukava i beskompromisnim radom svakog dana, kako bismo postigli sve što je izgubljeno u proteklom periodu i usmerićemo Makedoniju na brzi put da postane deo evropske porodice" , najavio je Mickoski.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...