Najnovije vesti

OPOZICIJA TEŠKO OPTUŽUJE ZORANA ZAEVA: On lično stoji iza puštanja Katice Janeve, zato SDSM ćuti! (VIDEO)
Foto: Screenshot

VMRO-DPMNE

OPOZICIJA TEŠKO OPTUŽUJE ZORANA ZAEVA: On lično stoji iza puštanja Katice Janeve, zato SDSM ćuti! (VIDEO)

Severna Makedonija

Drugi dan SDSM ćuti o puštanju Katice Janeve iz kućnog pritvora kao i njenog sina Lazara Janeva, koji je takođe pod krivičnom prijavom zbog afere Reket, izjavio je danas portparol VMRO-DPMNE Dimče Arsevski na konferenciji za novinare.

"Zoran Zaev lično je izveo Katicu Janevu iz zatvora, kako se ne bi otkrila čitava šemu reketiranja u koju je direktno uključeno političko vođstvo SDSM-a. Tužilaštvo i kačarsko pravosuđe savršeno, ali transparentno, igraju pozorište kao da se navodno svađaju oko puštanja Katice Janeve, dok Zaev, SDSM i vlada ćute i gledaju. Svi su svesni da je Zoran Zaev onaj koji oslobađa Katicu Janevu iz pritvora, jer je na sastanku rukovodstva u Parlamentu pre nekoliko meseci rekla da će Katicu Janevu osloboditi i pustiti iz pritvora", rekao je Arsovski.

"Nema toga što može da prikrije sramotu ove sramne i smešne odluke institucija", naglasio je Arsovski.

"Scenario organizuje SDSM. Ceo postupak u slučaju afere Reket bio je neprofesionalan i amaterski. Katica Janeva je prvo izbrisala dokaze i formatirala računare u SPO-u, a zatim izgubila telefone baš kao i Frosina Remenski. Svrha ovakve amaterske istrage je da Vilma Ruskovska zaštiti Zorana Zaeva od krivičnog slučaja reketiranja, gde su prvo negirali da ima slučaj, a zatim negirali da je umešan sa političarima SDSM-a i pokazalo se da je sve što smo rekli s ove tribine tačno. Oslobađanje Katice Janeve i 1.000 drugih kriminalaca u protekle dve godine nakon što je SDSM na vlasti dovoljan je pokazatelj da su vlada, Zaev, Oliver Spasovski, SDSM i svi drugi u dubokoj vezi i koaliciji sa zločinom i da to mora biti kažnjeno. Odgovornost za takvo ponašanje Tužilaštva i Suda mora snositi", kaže Arsovski.

Makedoniju treba obnoviti i to će se dogoditi odmah nakon 12. aprila, dodaje on.

Kurir.rs/Vesnik.com Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...