Najnovije vesti

AFERA REKET DA SE ISTRAŽI DO KRAJA! Predsednik Severne Makedonije: Svi umešani funkcioneri da odgovaraju
Foto: Printscreen YouTube, Privatna arhiva

korupcija

AFERA REKET DA SE ISTRAŽI DO KRAJA! Predsednik Severne Makedonije: Svi umešani funkcioneri da odgovaraju

Severna Makedonija

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski pozvao je da se afera "Reket" istraži u celosti, jer, kako je naveo, u suprotnom niko neće da tretira tu zemlju kao ozbiljnu. Pendarovski je zatražio odgovornost svih umešanih funkcionera u tu aferu.

"Građani iz dana u dana sve više gube poverenje u sudovima, pravo je postalo politički instrument, a pravda se povlači pred moćnima. Potrebno je da se do kraja istraže svi kriminali prethodne, ali i aktuelne vlade i da se ne dopusti zastarevanje predmeta putem takozvane sakrivene amnestije", rekao je.

Pendarovski je zaključio da je visoka korupcija jedan od najvećih bezbednosnih izazova Severne Makedonije.

Afera "Reket" postala je poznata javnosti u Severnoj Makedoniji i u regionu nakon što je italijanski list "La verita" objavio prisluškivane razgovore optuženih u ovom slučaju.

Bivša šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 optuženi su za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, kao i za iznudu 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora skopskog biznismena Jordana Kamčeva.

Trećeoptuženi u ovoj aferi Zoran Milevski na prvom ročištu u skopskom Krivičnom sudu priznao je krivicu i osuđen je na tri godine zatvora, dok su Janeva i Jovanovski negirali krivicu.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Printscreen/YouTube/Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...