MAKEDONSKA POLICIJA ZAPLENILA KOKAIN U KUTIJI SA BANANAMA: Nađen u firmi za uvoz voća iz Kolumbije i Ekvadora
Foto: Profimedia

Borba protiv droge

MAKEDONSKA POLICIJA ZAPLENILA KOKAIN U KUTIJI SA BANANAMA: Nađen u firmi za uvoz voća iz Kolumbije i Ekvadora

Severna Makedonija -

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Nakje Čulev saopštio je da je zaplenjen kilogram kokaina koji se nalazio u kutiji s bananama, te da su privedena četiri lica, ali i da je akcija u toku, prenosi portal a1on.

Čulev je rekao da je kokain pronađen u magacinu firme uvoznika Baneks kompani , te da će biti otvorena finansijska istraga u toj kompaniji koja je, kako je naveo, do sada 120 puta uvozila banane iz Kolumbije i Ekvadora. On nije hteo da potvrdi informaciju koju su juče objavili pojedini mediji da je reč o 1,3 tone kokaina, već je na konferenciji za medije rekao da je reč o "mnogo mnogo većoj količini".

Prošlo je samo 12 časova, slede velike akcije, a nakon toga ćete saznati sve informacije", dodao je Čulev.

Takođe, makedonski ministar nije želeo da odgovori na pitanja koje su sve države učestvovale u ovoj akciji i da li je u nekoj drugoj zemlji pronađen ostatak kokaina čija je krajnja destinacija bila Severna Makedonija.

Lica koja su privedena danas biće izvedena pred sudiju za prethodni postupak. Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala i Jedinica za nedozvoljenu trgovinu drogom u period od 17. do 19. februara ove godine u koordiniciji sa tužiocem za procesuiranje organizovanog kriminala i korupcije, a u okvirima međunarodne policijske saradnje u koju je bilo uključeno više zemalja, realizovala je akciju protiv nedozvoljene trgovine drogom, te je u skopskom selu Krušopek zaplenjen kilogram kokaina, koji je samo deo veće količine koja je trebalo da završi u našoj zemlji", rekao je Čulev.

Sinoć oko devet časova na graničnom prelazu Kjafasan-Struga bio je evidentiran kamion Iveko koji je vozio 31- godišnji J.K. državljanin Crne Gore koji se nakon završetka carinske formalnosti uputio u Krušopek. Nakon dolaska kamiona u magacinu u selu Krušopek policija je izvršila detaljni pretres pri čemu je u jednom od paketa pronađeno pakovanje sa belim prahom.

U akciji su oduzeti i mobilni telefoni, oko tri hiljade evra, 700 dolara, 188 hiljada makedonski denara, kamion Iveko , 98 paketa banana, dokumentacija i tehnički uređaji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track