Najnovije vesti

16 GODINA OD SMRTI BORISA TRAJKOVSKOG: Makedonski predsednik i cela delegacija stradali u avionskoj nesreći
Foto: Profimedia

na današnji dan

16 GODINA OD SMRTI BORISA TRAJKOVSKOG: Makedonski predsednik i cela delegacija stradali u avionskoj nesreći

Severna Makedonija

U Severnoj Makedoniji danas se obeležava 16 godina od avionske nesreće u kojoj su poginuli tadašnji predsednik te zemlje Boris Trajkovski i članovi delegacije - savetnici njegovog kabineta, obezbeđenje i posada.

Iz makedonske vlade navode da će ministar dijaspore Edmong Ademi predvoditi vladinu delegaciju na obeležavanju godišnjice smrti Trajkovskog u Mostaru, kod Rotimlja, gde se dogodila avionska nesreća.

U vladinoj delegaciji će biti i ministar zadužen za strane investicije Elvin Hasan, kao i zamenik ministra kulture Vladimir Lazovski.

Na obeležavanju godišnjice na mestu nesreće najavljeno je prisustvo i predstavnika vlasti Bosne i Hercegovine i grada Mostara.

foto: Profimedia

Avion makedonske Vlade u kome su se nalazili Trajkovski, savetnici iz njegovog kabineta Dimka Ilkova-Bošković, Risto Blaževski i Anita Lozanova, radnik makedonskog MIP-a Mile Krstevski, članovi obezbeđenja Boris Velinov i Ace Velinovski, kao i piloti Marko Markovski i Branko Ivanovski, pao je 26. februara 2004. godine u ataru sela Rotimlje.

foto: Profimedia

Makedonska delegacija putovala je u Mostar na međunarodnu konferenciju o investiranju u BiH.

Komisija za ispitivanje uzroka nesreće zaključila je da su avionsku nesreću prouzrokovali propust posade, loše održavanje aviona i nepovoljni vremenski uslovi.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track