Najnovije vesti

ŠEFICA KLINIKE DONELA KORONU U SKOPLJE, PA PRETILA OTKAZIMA AKO JE PRIJAVE: Zbog nje u izolaciji više od 200 ljudi
Foto: Youtube/TV21 OFFICIAL

smenjena sa funkcije

ŠEFICA KLINIKE DONELA KORONU U SKOPLJE, PA PRETILA OTKAZIMA AKO JE PRIJAVE: Zbog nje u izolaciji više od 200 ljudi

Severna Makedonija

Makedonska javnost u neverici je zbog neodgovornog ponašanja direktorke Klinike za kožne bolesti Nine Cace Biljanovske, zaražene koronavirusom.

Naime, ona se zarazila na zimovanju u italijanskom skijaškom centru Alta Badia, nakon čega je nastavila redovno da dolazi na posao, a čak je učestvoala i na stručnom seminaru, zbog čega je trenutno u izolaciji više od 200 ljudi.

Mediji prenose i izjave njenih kolega s klinike koji ističu kako su joj više puta poručili da se testira po povratku iz Italije, na štaim je, kako kažu, pretila otkazima ako je prijave. Nastavila je da dolazi na posao cele protekle nedelje.

foto: EPA/Georgi Licovski

Ministar zdravlja Venko Filipče održao je u ponedeljak vanrednu konferenciju za medije na kojoj je potvrdio deo novinskih napisa. Rekao je kako su u izolaciji sve 64 osobe zaposlene u klinici, 11 hospitalizovanih pacijenata, kao i njih 13 koji su se lečili u dnevnoj bolnici.

Potvrdio je da je tokom vikenda lekarka bila na konferenciji o kožnim bolestima, na kojoj su bila i 103 stručnjaka iz spomenutog područja, među kojima su i kolege iz susedne Grčke.

Iz skopskog restorana u kojem se održavala konferencija izvestili su da je objekat temeljno dezinfikovan odmah posle dobijenih informacija, a isto su objavile i lekarkine komšije koji žive u stambenoj zgradi u Skoplju, pa čak i stanari obližnjih zgrada. U međuvremenu, u kućnoj izolaciji je i troje dece roditelja koji su pohađali seminar.

Ministar je najavio kako će Biljanovska biti smenjena odmah nakon izbora koji se održavaju 12. aprila, pošto po proceduri nije moguće to uraditi odmah.

U Severnoj Makedoniji do sada je potvrđeno 7 slučajeva obolelih od koronavirusa.

Kurir.rs/Tportal.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...