Najnovije vesti

SMENJEN VELIKI MUFTIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Oženio 50 godina mlađu ženu, poklonio joj skupoceni sat (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ Televizija 24

sulejman redžepi

SMENJEN VELIKI MUFTIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Oženio 50 godina mlađu ženu, poklonio joj skupoceni sat (VIDEO)

Severna Makedonija

Dve trećine Rijaseta Islamske religiozne zajednice (IRC) Severne Makedonije glasalo je za smenu reisa Sulejmana Redžepija sa položaja velikog muftije, saopštio je gostivarski muftija Šaćir Fetai, navodi agencija MIA.

Pravi razlog za smenu reisa, kako pišu regionalni mediji, je taj što se oženio 50 godina mlađom ženom i poklonio joj skupoceni sat.

Između ostalog, on je tokom pandemije korona virusa izazvao priličnu pažnju kada je zatvaranje verskih objekata uslovio dodatnom finansijskom pomoći.

On se oženio Eminom Jetiši (24), koja je potpredsednica podružnice DUI u Studenićani i ima ćerku iz prethodnog braka, navodi skopje24.mk.

Suleiman Redžepi (74) izgubio je suprugu pre četiri godine. Albanski mediji tražili su juče detalje proslave, ali on je tražio da poštuju njegovu privatnost.

Ipak, makedonski i albanski mediji preneli su kako su oboje na rukama imali skupocene satove, a navodno je za sat svoje neveste iskeširao neverovatnih 37.000 evra, prenosi portal "Ocnal.com".

Ko je Sulejman Redžepi?

Redžepi je poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i verske mržnje, poziranje sa mitraljezima i mapom Velike Albanije, produženoj borbi za kontrolu nad islamskom zajednicom.

U poslednje vreme o njemu se piše zbog ucenjivanja vlade, kada je pretio da će džamije držati otvorenima i "pretvoriti Makedoniju u Bangladeš" u smislu širenja korona virusa, ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Prošle godine posebno je naljutio narod u Severnoj Makedoniji, kada je rekao da je to divlji narod i da zato nema, niti će ikada imati identitet.

Ove skandalozne reči on je izrekao u skopskom selu Arnakija za vreme ceremonije postavljanja kamena temeljca džamije u tom selu.

Kurir.rs/Tanjug/Depo.ba

Foto: Printscreen Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...