Najnovije vesti

BOKI 13 PODNEO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA PROTIV MAKEDONSKIH FUNKCIONERA: Optužio ih za davanje lažnih iskaza
Foto: Youtube/Сител Телевизија

afera "reket" još nema kraj

BOKI 13 PODNEO 40 KRIVIČNIH PRIJAVA PROTIV MAKEDONSKIH FUNKCIONERA: Optužio ih za davanje lažnih iskaza

Severna Makedonija

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je u junu dana osuđen na devet godina zatvora u aferi "Reket", danas je podneo 40 krivičnih prijava protiv funkcionera i biznismena iz Severne Makedonije.

Jovanovski je u saopštenju na osam strana informisao javnost da se krivične prijave, koje je podneo u skopskom Tužilaštvu, odnose na nosioce javnih funkcija, članove njihovih porodica, kao i biznismene.

Kako navodi, oni treba da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja i davanje lažnih iskaza.

Advokat Jovanovskog Sašo Dukovski izjavio je da očekuje da će Tužilaštvo otvoriti predmete po krivičnim prijavama nakon što bude završeno dokumentovanje slučaja.

Za sada još nisu u javnosti poznata imena funkcionera i biznismena protiv kojih je Jovanovski podneo krivične prijave.

On je za vreme sednice sudskog veća, u trenutku kada je bila saopštena presuda u slučaju "Reket", rekao da novac ne traže kod njega, te da je novac kod Zorana i Vice Zaeva.

Jovanovski je osuđen na devet godina zatvora zbog pranje novca u slučaju "Reket", dok je bivša šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva osuđena na sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U aferi "Reket" Jovanovski i Janeva su bili optuženi za reketiranje skopskog biznismena Jordana Kamčeva u iznosu od 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...