ZAEV NAJAVIO JURIŠ U EU: Makedonski premijer najavio da dolazi vreme "reda, pravde i discipline"
Foto: EPA / NAKE BATEV

jasno

ZAEV NAJAVIO JURIŠ U EU: Makedonski premijer najavio da dolazi vreme "reda, pravde i discipline"

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je povodom obeležavanja 29. godišnjice nezavisnosti te zemlje, da dolazi vreme "reda, pravde i discipline".

On je na proslavi ispred zgrade makedonske vlade kazao da će se nova vlada beskompromisno boriti protiv korupcije i kriminala na svim nivoima.

"To će biti najvažnija priča. Zakoni su usvojeni, sada je vreme za brzo i dosledno sprovođenje. Ko ne želi da poštuje zakon, suočiće se sa tim zakonom", poručio je Zaev.

Kako je naglasio, sada počinje period "najintenzivnije makedonske evropeizacije".

"Dajte svoj doprinos makedonskom uspehu. Svako od vas je važan i potreban. U građanima vidimo korektiva, ali i partnera", istakao je Zaev.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski zatražio je da političari donose odluke u interesu građana, da institucije budu transparentne, a pozvao je i na strateški dijalog između vlasti i opozicije.

On je dodao da bi građanski sektor trebalo da radi u javnom interesu, a ne pod diktatom politike i biznisa.

Centralna proslava povodom 29. godina od sticanja nezavisnosti Severne Makedonije bila je organizovana u skladu sa Covid-19 protokolima, a počela je promenom državne zastave ispred platoa makedonske vlade, nakon čega je intonirana makedonska državna himna.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track