Najnovije vesti

BEOGRAĐANKA NA CRNO PORODILA ŽENU U BITOLJSKOJ BOLNICI: Protiv supruge makedonskog lekara podneta krivična prijava
Foto: Profimedia

prekršaj

BEOGRAĐANKA NA CRNO PORODILA ŽENU U BITOLJSKOJ BOLNICI: Protiv supruge makedonskog lekara podneta krivična prijava

Severna Makedonija

Policija u Bitolju podnela je danas krivičnu prijavu protiv 33-godišnje ginekološkinje iz Beogada koja je, iako ne poseduje licencu za rad u Severnoj Makedoniji, porodila jednu ženu carskim rezom u bitoljskoj bolnici.

Policija je popodne saopštila da je podnela krivične prijave protiv dva ginekologa iz Bitolja, 33-godišnjeg M. V. i 60-godišnjeg G. Č ; kao i A. V. (33) iz Beograda, supruge prvoprijavljenog, koja je osumnjičena za krvično delo "nadrilekarstvo" i "nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme pandemije". "Prvoprijavljeni i drugoprijavljeni, doktori ginekolozu u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Klinička bolnica u Bitolju, prekoračujući svoja ovlašćenja u obavljanju dužnosti omogućili su trećeprijavljenoj da 1. januara bez licence za rad izdate od Lekarske komore RSM, pruži medicinsku pomoć – izvrši operativnu intervenciju rađanja carskim rezom", navodi se u polcijskom saopštenju.

Prema portalu "Nezavisen vesnik", skandal trese odeljenje za ginekologiju u bitoljskoj bolnici otkako je je jedan ginekolog pozvao suprugu, koja je nezapolsen ginekolog, strani državljanin, da učestvuje u porađanju jedne žene carskim rezom. "Operacija porodilje je uspešno urađena, pa je navodno to bio razlog što njena porodica nije reagovala, ali su zato reagovali drugi lekari i slučaj prijavili policiji", navodi "Nezavisen" (nezavisen.mk), pozivajući se na svoje izvore u bolnici.

Dodaje se da je direktorka bolnice u Bitolju potvrdila da su dva zaposlena ginekologa suspendovana, kao i da je jedan od njih Goce Čekarovski, bivši zamenik ministra zdravlja i nacionalni kordinator za zdravstvo u vladi Zorana Zaeva.

Prema saopštenju policije, protiv prvoprijvljenog M. V. podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo "zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja" i "falsifikivanje službene isprave", a protiv G. Č. zbog sumnje da je počinio krivično delo "zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja".

"Nakon završetka intervencije, prvoprijavljeni je u persativni dnevnik uneo neistiniti podatak, odnosno u rubriku za operatora je uneo svoje podatke i podatke drugoprijavljenog, a iz starog operativnog dnevnika odstranio stranici na kojoj je trećeprijavljena zapisla izvršene operativne intervencije 1. januara 2021", navodi policija u krivičnoj prijavi koju je podnela Osnovnom tužilaštvu u Bitolju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...