SINDIKAT OSUDIO NAPADE NA MAKEDONSKE NOVINARE: Policija htela da otima kamere, jednom reporteru naredili da obriše snimke
Foto: EPA/NAKE BATEV

protesti zbog slučaja monstrum

SINDIKAT OSUDIO NAPADE NA MAKEDONSKE NOVINARE: Policija htela da otima kamere, jednom reporteru naredili da obriše snimke

Severna Makedonija -

Makedonski Samostalni sindikat novinara i medijskih radnika (SSNM) osudio je današnji napad na novinare i medijske radnike tokom nasilnih protesta u Skoplju, a koji su usledili zbog presuda u slučaju "Monstrum", javila je agencija MIA.

"Demonstranti su napali ekipu agencije MIA, a bilo je i pokušaja da im se otme kamera. Srećom, predstavnici medija koji su napadniti nisu ozbiljnije povređeni. U odvojenom incidentu, novinar Slobodnog pečata je sprečen u obavljanju svog posla nakon što su ga policajci odvukli na stranu, uvrnuli ruku i zabranili mu da ode dok ne obriše sve video snimke. Policajci su tvrdili da im je snimao lica", navodi se u saopštenju Sindikata novinara, koje je osudilo postupanje policije kao neprihvatljivo.

1 / 7 Foto: EPA/NAKE BATEV

SSNM traži hitnu i efikasnu akciju vlasti u otkrivanju policajaca koji su sprečili novinara Slobodnog pečata u obavljanju posla, a takođe traži da se kazne odgovorni za napad na ekipu agencije MIA.

Protest je organizovan u znak podrške porodicama optuženih u slučaju "Monstrum" slučaju, a koje su bile nezadovoljni presudama.

Reč je o slučaju u kojem su Halil Nemiri, Afrim Ismailović i Agim Ismailović osuđeni na doživotnu robiju, Fejzi Aziri na 15 godina i Haki Aziri na devet godina zbog ubistva pet ljudi, uključujući i četiri tinejdžera u okolini Skoplja 2012. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track