ZA TRI MESECA ZATVORENO 20 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Gosti nisu imali kovid sertifikate
Foto: Guo Chen / Xinhua News / Profimedia

nisu poštovane korona mere

ZA TRI MESECA ZATVORENO 20 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Gosti nisu imali kovid sertifikate

Severna Makedonija -

Direktorka Tržišne inspekcije Severne Makedonije izjavila je danas da je za tri meseca zatvoreno 20 ugostiteljskih objekata zbog toga što gosti nisu imali "kovid sertifikate" ili nepoštovanja drugih antikovid mera.

"Od kada je donesena odluka za posedovanje sertifikata za ulazak u ugostiteljske objekte napravili smo 1.280 inspekcijskih nadzora. Ukupno je zatvoreno 20 objekata u kojima je konstatovano da deo gostiju nema sertifikate i da se ne poštuju protokoli o ograničenom broju gostiju ili držanju distance", rekla je direktorka te državne inspekcije Aneta Simoska-Dimoska na konferenciji za novinare.

U Severnoj Makedoniji je od polovine avgusta obavezna "kovid propusnca" za ulazak u ugostiteljske objekte, ali u kafićima i restoranima uglavnom to uopšte ne kotrolišu ili goste samo usmeno pitaju da li imaju "sertifikat", ali ne proveravaju.

Prema antikovid merama, od 16. avgusta je za ulazak u ugostiteljski objekat bilo potrebno pokazati potvrdu o najmanje jednoj primljenoj vakcini ili preleženom kovidu, ne stariju od 45 dana. Ta antikovid mera je polovinom novembra pooštrena i sada je za ulazak u ugostiteljske objekte propisano da je potrebno imati potvrdu o dve primljene vakcine.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track