SOPSTVENU ŽENU TERAO DA SE PROSTITUIŠE: Šest godina je tukao je i drogirao a zatim joj ugovoarao klijente i uzimao novac
Foto: Shutterstock

optužnica protiv muškarca iz velesa

SOPSTVENU ŽENU TERAO DA SE PROSTITUIŠE: Šest godina je tukao je i drogirao a zatim joj ugovoarao klijente i uzimao novac

Severna Makedonija -

Osnovno javno tužilaštvo Kavadarci pokrenulo je postupak protiv 45-godišnjeg meštanina Velesa, koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije iz člana 191. stav 4. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika. Osumnjičeni je šest godina tukao svoju suprugu, drogirao je, a zatim je terao na prostituciju.

Kako se navodi u saopštenju Javnog tužilaštva u Kavadarcima, osumnjičeni je od 2016. do oktobra 2022. godine u više navrata izvršio porodično nasilje nad suprugom, koristeći silu, tukao je i davao opojne droge, navodeći je na prostituciju.

Dogovorio se sa različitim ljudima i odveo ženu u Kavadarce, gde ju je naterao na seksualne odnose sa više osoba u istom danu, za šta je naplatio novac.

Imajući u vidu da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje upućuju na mogućnost bjekstva osumnjičenog, posebno imajući u vidu visoku uslovnu osudu za ovo krivično djelo u trajanju od najmanje 10 godina, nadležni javni tužilac sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kavadarcima podneo predlog za određivanje mere pritvora, saopštila je Javna organizacija Kavadarci.

(Kurir.rs/MKD.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track