DEZINFORMACIJE U VEZI NESTANKA MALE VANJE: Oglasio se ministar policije! Evo kada je otac prijavio slučaj, češljaju snimke kamera
Foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

DEZINFORMACIJE U VEZI NESTANKA MALE VANJE: Oglasio se ministar policije! Evo kada je otac prijavio slučaj, češljaju snimke kamera

Severna Makedonija -

Otac Vanje Đorčevske, koja je nestala 27. novembra, prijavio je policiji slučaj istog dana, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski.

On je nestanak prijavio u 11 časova. Vanja je oko pola oasm ujutru izašla iz stana i uputila se u školu, rekao je Spasovski.

Spasovski je u Skupštini ponovio da Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja nestanka devojčice iz Skoplja.

Ministar je decidno rekao da apsolutno nema potvrde da se Vanji trag gubi ispred dva popularna restorana u Skoplju.

- Dakle, nije tako. Niti postoji mogućnost da to potvrdimo na osnovu onoga što je preuzeto sa kamera. Nastavićemo da preduzimamo intenzivne aktivnosti, ne samo na području Centra, već i Karpoša, Đorđa Petrova, Bitpazara - rekao je Spasovski.

Preuzeto je i pregledano više od 50 snimaka sa kamera, i nabavljeni su podaci od telekomunikacionih operatera.

On dodaje i da je ispitano desetine ljudi od kojih su podaci i informacije uzeti u vezi sa celim ovim događajem.

Interpol je raspisao međunarodnu poternicu zbog nestanka devojčice. Spasovski je najavio i da će sistem za prepoznavanje lica biti aktiviran do 10. decembra.

(Kurir.rs/Sloboden pečat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track