Najnovije vesti

POMETNJA ZBOG IZJAVE OCA NESTALE VANJE! Nestanak prijavljen 2 puta, profil sa Kosova tvrdi da je kod njega, oglasila se policija
Foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

5 dan potrage

POMETNJA ZBOG IZJAVE OCA NESTALE VANJE! Nestanak prijavljen 2 puta, profil sa Kosova tvrdi da je kod njega, oglasila se policija

Severna Makedonija -

Četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska nestala je u ponedeljak ujutru u Skoplju na putu do škole, dok je policija danas objasnila zašto je njen nestanak prijavljen dva puta u različito vreme.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima tamošnjih medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 časova njegova maloletna ćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu "Johan Hanjrih", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Njegova izjava je izazvala pometnju u javnosti, jer se nova informacija uporedila sa vestima kada je majka Zorica prijavila Vanjin nestanak.

- Majka devojčice je prijavila njen nestanak 27. novembra, u 8.35 časova, kada je pozvala broj hitne pomoći. Prijavama je potom prosleđena nadležnim institucijama. Otac je pak, službeno prijavio nestanak tek u 11 časova, u policijskoj stanici - saopštio je MUP Severne Makedonije.

Vanja Đorčevska, Severna Makedonija
foto: Facebook

"Sumnjamo da je oteta"

Podsećamo, Vanja je nestala 27. novembra u Skoplju na putu do škole, dok njeni roditelji, Zorica i Aleksandar, sumnjaju da je oteta.

Devojčica je, kako je ranije navedeno, visoka 175 cm, teška 58 kg, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi protezu, ima mladež na desnoj strani lica, a na sebi je nosila plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima i bele “najki” patike sa braon prugama na đonu.

Vanjina majka je na “Fejsbuku” navela da je njena ćerka u 7.20 ujutro krenula u školu i da joj se otad izgubio svaki trag. Poslednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred "Broz kafea", odakle se izgubila, a poslednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

- Policija intenzivno radi. Ne želim ni u šta da sumnjam i u ovim trenucima moram ostati jaka. S policijom sam u kontaktu nekoliko puta dnevno, kažem im sve što mi padne na um, sve što me muči, što je važno za istražitelje... Oni doslovno rade danonoćno. Naravno da se nadam najboljem - rekla je Zorica za "Faktor"

Raspisana međunarodna Interpol poternica, lažni profil sa Kosova tvrdi da je kod njega?!

Na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova, raspisana je međunarodna poternica Interpola, žuta poternica koja znači da su sve policije članice Interpola dobile takvu informaciju, u slučaju da se ona više ne nalazi na teritoriji Republike Makedonije.

U komentaru ispod objave njene majke lažni profil sa Kosova, koji je zloupotrebio fotografiju imama iz Albanije, napisao je da je devojčica sa njim, javlja Telma.mk.

Fejsbukom kruži niz drugih dezinformacija o njenom nestanku, praćenih uznemirujućim i neprimerenim komentarima. Sve dosadašnje vesti o navodnom pronalasku devojčice ekspresno su demantovali iz MUP-a.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track